- Ikke gi opp kampen for frihet

USAs president George W. Bush tror på seier i Irak og ber amerikanerne om støtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg forventer ikke at dere skal støtte alt jeg gjør, men i kveld har jeg et ønske: Ikke gi opp i denne kampen for frihet, sa Bush i den direktesendte TV-talen sent søndag kveld. Appellen til amerikanerne var både direkte og personlig.

- Vi vinner

Bush forsikret amerikanerne om at USA skal vinne krigen i Irak, men innrømmet at det ble gjort feil i krigsinnspurten og at veien foran dem er lang, melder AP.

Presidenten spår flere ofre, men minner om at blodbadet som blir vist på fjernsyn bare viser at krigen er vanskelig.

- Men det betyr ikke at vi taper, sa han i talen.

Søker støtte

I følge målinger er det mange som ikke støtter opp om Bush i Irak-krigen, og det er stor misnøye med at krigen krever stadig flere ofre. Bush håper nå at torsdagens valg vil føre til at flere støtter krigsstrategien hans, melder AP.

Han advarte også mot at USA trekker seg for tidlig ut av Irak, noe han synes ville vært uforsvarlig og som han ikke vil tillate.

Presidenten ga klart uttrykk for at han ikke vil trekke ut troppene før "jobben vår er gjort", skriver CNN.com.

- Vi ville forlatt våre irakiske venner og signalisert for verden at man ikke kan stole på at USA holder ord. Vi ville overlatt Irak til fiender som har lovet å angripe oss, uttalte presidenten i følge CNN.com.

PERSONLIG APPELL: USAs president George W. Bush forsikret det amerikanske folk om at USA skal vinne krigen i Irak, men han ba om amerikanernes støtte i den direktesendte TV-talen søndag kveld.