- Ikke gi penger til tiggere

Fredsprisvinner Kailash Satyarthi (60) og hans advokatsønn Bhuwan Rubhi (39) mener organisert tigging er en moderne form for gjeldsslaveri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW DEHLI/OSLO (Dagbladet): I 34 år har indiske Kailash Satyarthi frigitt barn fra barnearbeid og slaveri. Flere tusen av de frigitte barna var gatetiggere, organisert av kriminelle gjenger.

- I India og andre utviklingsland vet vi at tigging er organisert kriminalitet. Barna blir kidnappet fra hjemstedet og bragt til byer. Noen av barna får kuttet av lemmer for å få mer sympati sånn at folk gir dem penger. Derfor må ikke folk gi penger til barn som tigger, sier Satyarthi til Dagbladet.

- Under overflaten Satyarthi og hans sønn, advokaten Bhuwan Ribhu, arbeider i tospann for å ta bakmennene for tiggerbander i India og flere andre land i verden. Ribhu har fått endret en rekke av Indias lover, til fordel for Indias mange barneslaver. Han og faren har ikke oversikt over tiggersituasjonen i Norge, men mener at nordmenn bør tenke seg om to ganger før de gir penger til tiggere.

- Det er veldig viktig å se under overflaten når det gjelder tigging. Du ser en person som er i nød, men det er viktig å identifisere forskjellen mellom behov og grådighet. De du ser på gata er folk i nød, men det er ofte organiserte kriminelle som står bak, sier advokatsønnen Ribhu.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer