- Ikke gjennomførbart

Høyre mener Frp har skjerpet tonen.

AVLYSER: Michael Tetzschner tror ikke det er en god idé av Frp å stille ultimate krav til en ny regjering som endrer internasjonal flyktningerett: Foto: Berit Roald / Scanpix.
AVLYSER: Michael Tetzschner tror ikke det er en god idé av Frp å stille ultimate krav til en ny regjering som endrer internasjonal flyktningerett: Foto: Berit Roald / Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyres Michael Tetzschner avlyser store deler av Frp's politikk.

- Frp har skjerpet tonen i det nye programmet sitt, og sier ting de mener litt hardere. De har skrevet inn i programmet ting som ikke kan gjennomføres uten å reforhandle EØS-avtalen eller flyktningekonvensjonen. Det å stille ultimate krav til regjeringsdannelse som endrer internasjonal flyktningerett, tror jeg ikke de bør gjøre, sier innvandringspolitisk talsmann for Høyre, Michael Tetzschner.

Men noen deler av Frp's politikk er gjennomførbar, mener han.

Dagbladet skriver i dag at elleve av Frp's innvandringsforslag er eller kan være i strid med internasjonale avtaler og konvensjoner, som EØS-avtalen, Schengen-avtalen og flere FN-konvensjoner.

- Det dreier seg om håndhevelse. Det skal ikke være veldig lett å komme til Norge og sove ved Akerselva og selge narkotika til skolebarn, sier Tetzschner.

Høyre ønsker et tiggeforbud, rask retur ved ulovlige handlinger i Norge og innstramminger i straffbare handlinger før ankomst til landet. De står også for de innstrammingene som er gjort i inneværende stortingsperiode.

- Og man kan alltid diskutere trygdeutbetalinger, hvilke krav man har i forhold til opptjening. Men ordningene må være like for alle, fastslår Tetzschner.