Lege advarer:

- Ikke gjør det med julepynten!

En gynekolog har sett seg nødt til å advare før høytida.

IKKE GJØR DETTE: Det er noe uklart hva som er bakgrunnen til dette bildet, men gynekologens beskjed er likevel klinkende klar: Ikke bruk julepynt til å onanere. Foto: Jam Press
IKKE GJØR DETTE: Det er noe uklart hva som er bakgrunnen til dette bildet, men gynekologens beskjed er likevel klinkende klar: Ikke bruk julepynt til å onanere. Foto: Jam Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jula er høytid for dekorasjoner og pynt, og mange bruker adventstida til å være kreative med juledekorasjonene sine.

Nå har den britiske gynekologen Sarah Welsh gått ut med en advarsel mot å bli for kreativ:

- Det er ikke tilrådelig å onanere med julepynten, advarer hun ifølge nyhetsbyrået Jam Press.

- Kan føre til skader

Gynekologen sier at det er flere grunner til at du bør holde julepynten langt unna kroppens åpninger:

- Først og fremst av hensyn til hygiene, frykt for at biter skal løsne og fordi polkastenger inneholder sukker. Julepynt kan ha skarpe kanter eller løse deler som kan løsne mens du onanerer. Det kan forårsake sårhet, skader - og har generelt sett ingenting i vaginaen din å gjøre.

Nå lurer du kanskje på om dette er noe folk virkelig gjør. Svaret på det er: Ja, det ser slik ut. Det finnes flere medisinske casestudier som omtaler funn av juledekorasjoner inni kroppen.

I en nyere rapport fra International Surgery Journal nevnes gjenstander som tannbørster, deodorantflasker, mobiltelefoner, kosteskaft og juledekorasjoner.

- Skammer seg

En av årsakene som listes er nettopp autoerotisme, eller på godt norsk: Folk som har sex med seg selv.

- Pasientene skammer seg ofte over tilstanden og kan skjule sannheten. Derfor kan det være vanskelig å sette riktig diagnose, skriver de.

I en annen casestudie, publisert i World Journal of Emergency Surgery i 2013, nevnes både juledekorasjoner og diverse kjøkkenutstyr.

Sarah Welsh, som er medgrunnlegger av kondommerket Hanx, advarer spesielt mot å bruke sukkerholdige produkter i vaginaen.

- Alt som inneholder sukker, som julegodteri, skal du holde langt unna vagina fordi det forstyrrer den delikate bakteriefloraen og kan øke risikoen for soppinfeksjoner, sier hun.

- Juletrekule i endetarmen

Som om ikke det var nok av ubehag, kliner Welsh på med flere advarsler:

- Hvis sukkeret kommer nær urinrøret kan det også øke risikoen for urinveisinfeksjon. Det finnes mange passende og godkjente sexleketøy på markedet som vil gjøre en mye bedre jobb!

De siste åra har noen juledekorasjons-tabber gått viralt på sosiale medier. I desember 2020 delte Facebook-gruppa Savage Paramedics det som angivelig skal være to røntgenbilder med teksten:

«Fremmedlegemer i endetarmen: Disse røntgenbildene viser en polkastang og ei juletrekule som sitter fast i endetarmen».

Det er imidlertid uklart om bildene er reelle røntgenbilder fra ekte medisinske casestudier, eller om bildene er manipulert på noe vis. Selv folk i kommentarfeltet har sine tvil:

- Ok, men hvorfor putter du polkastanga inn den veien? Logisk sett skulle du vel puttet den inn den andre veien. Den kommer jo med et eget «håndtak», skriver en.

- Dette må være fake. Hadde det vært en polkastang, hadde den knekt, skriver en annen.

- Dette er ingenting!

En tredje reiser tvil rundt det som angivelig skal være bilde av ei julekule som sitter fast i en persons endetarm.

- Hvordan i helvete greide de å få inn den julekula uten å knuse den? Enn så mye glidekrem du bruker så tror jeg ikke det hjelper!

Det ene fotografiet har figurert i flere artikler på Internett de siste åra, og kan likne på en polkastang. I 2021 skrev imidlertid den britiske tabloidavisa The Sun at gjenstanden er et paraplyskaft.

EKSTREMT: Natasha Crown har allerede utført fem rumpeoperasjoner. Nå planlegger hun sin sjette. Video: Instagram / Youtube / DailyStar. Reporter: Celina Morken Vis mer

Mange helsearbeidere tok imidlertid til tastaturet for å dele sine egne opplevelser med fremmedobjekter som sitter fast i kroppen.

- Jeg jobbet på akutten. Dette er ingenting. Du hadde ikke trodd meg om jeg fortalte hva folk putter i baken, men også andre steder, skriver én.

13 213 tilfeller

En annen person kommer med en oppsiktsvekkende historie:

- En gang kom det inn en fyr som hadde puttet 18 dokkehoder opp i rumpa si. Det var ganske morsomt, skriver vedkommende.

Defector-redaktør Barry Petchesky pleier å lage en årlig oversikt over de tingene amerikanere har greid å sette fast i kroppens åpninger. Han henter informasjonen sin fra en database over legevaktbesøk.

fjorårets liste nevnes både lyspære, en selvlysende ball og en lekedinosaur blant gjenstandene funnet i endetarmen.

Ifølge det amerikanske National Electronic Injury Surveillance System var det i fjor hele 13 213 tilfeller der folk mellom 25 og 64 år puttet «pyntegjenstander» inn i én av kroppens åpninger.

Det er ikke kjent om disse gjenstandene var julepynt eller ikke …

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer