Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke gjør folks liv vanskeligere

Republikanerne jubler ikke for Obamas tale.

TILSVAR: Republikanerne sendte kongressmedlem Cathy McMorris fra Washington for å svare på president Obamas tale. Foto: REUTERS/Joshua Roberts
TILSVAR: Republikanerne sendte kongressmedlem Cathy McMorris fra Washington for å svare på president Obamas tale. Foto: REUTERS/Joshua Roberts Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Reaksjonene er avmålte etter president Barack Obamas «state of the union»-tale i natt.

- Dette kommer ikke til å bli husket som president Obamas mest ambisiøse tale. Det er en beskjeden agenda. Det hvite hus vil hevde at de er realistiske, sier NBCs politiske kommentator, Chuck Todd.

Etter talen kommer det en rekke reaksjoner fra mange hold.

- Ikke vanskeligere Kongressmedlem Cathy McMorris fra delstaten Washington hadde fått oppgaven med å holde republikanernes mottale, som alltid sendes direkte etter presidentens tale.

- Vi håper presidenten vil bli med oss på virkelig handling - ved å gi folk innflytelse, ikke ved å gjøre livene dere vanskeligere med store offentlige utgifter, høyere skatter og færre jobber. Som republikanere fremmer vi disse planene hver dag fordi vi tror på myndigheter som stoler på folk og ikke begrenser hvor du kan slutte på grunn av hvor du startet, sier McMorris i det TV-sendte motsvaret.

Republikanerne reagerer også sterkt på at Obama planlegger å gjennomføre de delene av sin politikk han kan uten å gå via Kongressen.

- I årevis har president Obama valgt å trekke seg fra politiske debatter og ignorere vår grunnlovsfestede maktbalanse. Å finne ut at du ikke kan jobbe sammen med republikanerne i Representantenes hus eller demokratene i Senatet bør ikke være noe å være stolt av eller en ledelsesstrategi. La oss legge vekk pennen, og ta opp telefonen og jobbe sammen for å finne felles grunn, sier republikanernes majoritetsleder i Representantenes hus, Eric Cantor, på sin blog.

Løgner og tabber Den erkekonservative Tea Party-bevegelsen kom med sine egne reaksjoner på presidentens tale.

- Amerikanerne vet i sine hjerter at noe er galt. Vi står overfor en ulikhetskrise som presidenten snakker om, men som han virker uinteressert i faktisk å konfrontere eller stanse, sier senator Mike Lee fra Utah på vegne av Tea Party-bevegelsen i en uttalelse.

- Mens presidentens politikk viser seg å være noen av de største tabbene i historien, implementerer de 59 republikanskstyrte delstatskamrene store reformer som har positiv innflytelse. Uansett hvor hardt president Obama forsøker å hevde at 2014 vil bli handlingens år, så får hans histore med løgner for å selge Obamacare og hans flakkende lederskap av et dysfunksjonelt Washington til å håpe at hans handlinger i beste fall vil være begrensede, sier det republikanske kongressmedlemmet, Bill McCollum, i en uttalelse.

TALTE: President Barack Obama holdt i natt norsk tid den tradisjonsrike talen til Kongressen. Foto: AP Photo/Larry Downing, Pool
TALTE: President Barack Obama holdt i natt norsk tid den tradisjonsrike talen til Kongressen. Foto: AP Photo/Larry Downing, Pool Vis mer
Hele Norges coronakart