- Ikke gjør som oss

RINGERIKE KRETSFENGSEL (Dagbladet): - Det er skremmende å se at så mange unge tiltrekkes av det kriminelle miljøet. Gutter helt ned i 13-årsalderen løper rundt med kniv og pistol for å skape seg en image. De bør skremmes unna, sier «Thomas» (33) til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sammen med to andre fanger vil han bruke sine erfaringer til å advare andre ungdommer. «Thomas», som nå soner en lengre dom i Ringerike kretsfengsel har livnært seg som spritsmugler, narkotikasmugler og torpedo i Oslos brutale underverden. Nå har han tatt oppgjør med sin fortid som kneknuser. Han er ikke den eneste.

Torpedo-oppdrag

24-år gamle «Ronny» skjøt i fjor ned og drepte en person under et torpedo-oppdrag. Saken er ennå ikke kommet opp for retten. 24-åringen sitter foreløpig i varetekt.

- Uansett hvordan dommen blir, så vil jeg ut av dette miljøet. Jeg har fått nok, sier han. 24-åringen ble regnet som en av de mest «lovende» torpedoene i Oslo.

- Det er skremmende lett å bli forbryter. Pengene, spenningen og følelsen av makt er det som trekker. I perioder hadde jeg fryktelig mange penger mellom hendene. Det ble en ond sirkel med høyt forbruk, utestående regninger som måtte dekkes inn gjennom jobber og falske venner. Alt ble til slutt bare dritt, sier «Ronny».

Fått tenke

Også «Geir» (36) har fått nok av fortida si.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer