PST om Bærum-terroren:

- Ikke gjort jobben vår

Nesten én av fire nordmenn har såkalte muslimfiendtlige holdninger. - Vi har alle et ansvar for å forebygge radikalisering, sier PST.

EKSTREMISME: PSTs Kathrine Holden sier de er helt avhengige av tips for å forhindre terror. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da PST i Dagbladets valgbod utenfor Stortinget i går ble konfrontert med hvordan de håndterte terrorsiktede Philip Manshaus (21) før drapet på stesøsteren og moskéangrepet, tok sikkerhetstjenesten selvkritikk.

- Når terror skjer, så har ikke vi gjort jobben vår godt nok. Rett og slett, sier Kathrine Holden ved PSTs seksjon for kontraterror.

Samtidig ba hun nordmenn om å senke terskelen for å varsle politiet og / eller PST hvis man er bekymret for en person man kjenner.

- Det er vårt ansvar å forebygge terror, men vi har alle et ansvar for å forebygge radikalisering, sa Holden, og la til:

- Tenker du at en person er på ville veier, så tips oss. Det er vår jobb å avgjøre om vi skal gå videre på det. Tips er noe vi ønsker oss mer av.

Én av fire muslimfiendtlig

Holden i PST framførte sin oppfordring kort tid etter at forskeren Alexa Døving ved Holocaustsenteret snakket om nordmenns holdninger til muslimer og høyreekstremisme.

Døving refererte da til tall som viser at hele 27 prosent av nordmenn har utpregede negative fordommer mot muslimer, eller lettere sagt: muslimfiendtlighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer