Ikke glad for å bli ordfører

Svenn E. Kristiansens aller første intervju som Oslos ordfører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):- Jeg synes ikke det er noen grunn til å gratulere. Det var ikke på denne måten jeg hadde tenkt til å bli ordførerer, sier Oslos nye ordfører Svenn E. Kristiansen til Dagbladet.no i sitt aller første intervju etter at han tok over ordførerstolen.

Da ordfører Per Ditlev-Simonsen (H) trakk seg på grunn av Sveits-skandalen, sa varaordfører Svenn E. Kristiansen (Frp) at det var naturlig at han ville overta.

I dag morges utnevnte imidlertid Høyres ordførerkandidat Fabian Stang seg selv til ny ordfører på direkten på TV 2 Nyhetskanalen.

Varaordfører Svenn E. Kristiansen reagerte da han hørte om Stangs uttalelse.

- Det er jo litt rart hvis han skal ta over. Dette er bare for en overgangsperiode i noen uker, sa Kristiansen til Dagbladet.no.

Og det ble heller ikke noe av, etter at de fire borgelige partiene som har makten i Oslo, i formiddag forhandlet seg fram til en løsning.

Men da Dagbladet.no møtte Svenn E. Kristiansen på hans kontor etter forhandlingene, var det ikke en jublende ordfører som møtte avisen.

- Jeg har ingen god følelse. Jeg har blitt ordfører fordi jeg er nødt, ikke fordi jeg ønsker det. Jeg skulle helst vært spart for hele situasjonen, sier Kristiansen til Dagbladet.no.

Ikke glad for å bli ordfører

- Hva er den store forskjellen mellom deg og Fabian Stang som ordfører?

- Det kan jeg ikke si noen ting om. Jeg kjenner ikke Fabian Stang godt nok, sier Kristiansen.

- Kommer du til å bruke ordførerkontoret?

- Nei, jeg kommer vel mest til å bruke mitt eget kontor. Men hvis det blir mottakelser og sånn, kommer jeg vel til å bruke ordførerkontoret, sier Kristiansen. Han sier at hvis Høyre og Frp blir like store, er det ikke naturlig at Høyre har både byrådsleder- og ordførerposten.

- Hvordan kommer du til å bli husket som ordfører?

- Jeg blir kanskje huset som Oslos korteste og raskeste ordfører, hvis vi ender med det, sier Kristiansen.

Og Kristiansen tar det ikke som en selvfølge at han blir ny ordfører etter lokalvalget.

- Det blir nok en lengre forhandling enn disse tre timene, sier Kristiansen.

Hele intervjuet vil bli lagt ut om kort tid.