«Ikke glem at mitt andre navn er Hitler»

HARARE: Chenjerai Hunzvi, lederen for Zimbabwes krigsveteraner, har startet sin terrorkampanje foran neste års presidentvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi skal kjempe for at vår president Robert Mugabe vinner alt. Vold er en del av alle kamper. Ikke glem at mitt andre navn er Hitler, sier Chenjerai Hunzvi til Dagbladet.

Han ser seg keitete omkring i parlamentets venterom, nikker liksom sjenert til kjente, smiler og hilser.

Stemmen er lav og distingvert, og øynene utstråler ro - inntil Dagbladet stiller spørsmålet om han noensinne kjempet i frigjøringskrigen. Knyttneven kommer opp, stemmen sprekker og øynene får et vilt uttrykk: - Med hvilken rett spør du om det? Jeg er leder for krigsveteranene. Mitt andre navn er Hitler, roper Chenjerai Hunzvi, parlamentariker for regjeringspartiet Zanu PF og leder for Zimbabwe National Liberation War Veterans Association.

Under frigjøringskrigen valgte geriljakrigerne såkalte chemurenge-navn - dekknavn - for å beskytte seg mot det hvite mindretallsregimet.

- Hvorfor valgte du navnet Hitler?

- Fordi Hitler var en kriger!

Chenjerai «Hitler» Hunzvi deltok aldri i frigjøringskrigen mot det hvite mindretallsregimet til Ian Smith. Det bekrefter andre krigsveteraner overfor Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer