Ikke glem paraplyen

Mørke regnskyer parkerer over Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sommerferien har begynt for skolebarna, festivallivet er i gang og stadig flere sjekker ut av kontoret. Men det er lite håp om hete dager og badeliv framover.

- Det ligger lavtrykk over Sverige som gir gråvær og regnbyger i nord. Folk i Sør-Norge må også belage seg på en god del regn resten av uka og gjennom hele helga på grunn av lavtrykk som kommer inn fra vest, sier vakthavende meteorolog Beate Tveita hos Storm.

Løp ut i sola i morgen

Den sørlige delen av landet får én god dag i morgen med sol, men allerede i morgen ettermiddag skyer det til. Og vind fra nordvest gjør at vi neppe kan kaste klærne med det første.

- I morgen kan vi komme opp i 18 grader på sør- og østlandet, men i helga blir det kjøligere. I nord går det opp mot 10-15 grader i morgen før temperaturen synker mot slutten av uka, sier Tveita til Dagbladet.no.

I Oslo er det lite håp om grilling i helga med regn fredag, lørdag og søndag. Vestlandet har det tristeste været i vente, lavtrykket kommer først dit og Bergen kan vente seg regn alle dager denne uka unntatt i morgen. Festivaldeltakerne på Hove ved Arendal ser derimot ut til å komme godt fra lavtrykket, der er det bare meldt regn på fredag.

• Sjekk været der du er.

Verst i vest

IKKE SLIK: Hete dager med badeliv kan vi se langt etter med det første. I morgen blir det sol i Sør-Norge, men så er det slutt. Foto: Scanpix
IKKE SLIK: Hete dager med badeliv kan vi se langt etter med det første. I morgen blir det sol i Sør-Norge, men så er det slutt. Foto: Scanpix Vis mer

- Gjennom hele helga og fram til tirsdag får vi bygevær og skyer. Det blir dårligst vær på vestlandet og i Trøndelag, der blir det mye nedbør, sier Anders Sivle, vakthavende meteorolog på Meteorologisk institutt.

Det er et lite håp om bedring i Nord-Norge der det lysner til på lørdag, men været vil fortsatt være preget av byger og ustabilt vær. Østlandet får en del oppholdsvær i begynnelsen av neste uke.

- Vi har laget varsel fram til tirsdag 1. juli og det er dessverre ingen høyttrykk i sikte, sier Sivle til Dagbladet.no.

Ikke glem paraplyen
MEN SLIK: Mørk himmel med regnskyer og bygevær. Det kan vi vente oss over hele Norge den nærmeste uka, forteller meteorologene.