Ikke gode nok for kortfilmfestivalen

Kortfilmfestivalen i Grimstad har ikke refusert bare Cannes-favorittene Jens Lien og Per Schreiner: flere kjente og etablerte filmregissører er ikke funnet gode nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Grimstadfestivalen skal vise det beste fra siste års produksjon av kort- og dokumentarfilm i Norge. Lien og Schreiners «Naturlige briller» , som Cannes-festivalen synes er en av verdens 12 beste, kom ikke med blant de 54 norske kortfilmene i Grimstad.

Blant de 13 norske dokumentarene som skal kjempe om prisen for Norges beste i Grimstad, er ikke tv-kjendisen Erling Borgens «Udødelige Ibsen» . Den er refusert. Det samme gjelder Ørjan Karlsens Amanda-nominerte dokumentar «Gåten Scandinavian Star» .

- Skuffende

Også Harald Herlands dokumentar «Stakkars hedninger» , som er støttet av filminstituttet, Nordisk film & TV Fond og finsk tv og snart skal vises på NRK, er refusert. Den er produsert av samme Ørjan Karlsen, som heller ikke fikk med sin kortfilm «Hovmod» fra den kritikerroste serien «De 7 dødssyndene» .

- Det er skuffende og overraskende og jeg ble mildt sagt forundret. Særlig rart er det at de velger vekk noen av «De 7 dødssyndene», som 11000 mennesker gikk for å se på kino, sier Karlsen.

Bare det å bli satt opp på kino, er i seg selv en anerkjennelse for en kortfilm. Men også filmer som Oslo Kinematografer har valgt ut som forfilmer, er refusert av utvelgelsesjuryen i Grimstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer