Ikke gode på bunnlinjen

Et par skuffende resultater sendte totalindeksen på Oslo Børs ned etter lunsj. I Opticom lurer investorene hverandre som vanlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utviklingen på Oslo Børs utviklet seg negativt etter lunsj onsdag, men mesteparten av fallet i totalindeksen utover dagen må tilskrives et kursras i RCL og den vanlige berg- og dalbaneutviklingen i Opticom.

Ellers er utviklingen blandet, med noe oppgang i offshore og shipping, men svekkelse for teknologi og telekomaksjer.

Totalindeksen sluttet ned 0,2 prosent til 1.317 poeng med aksjer for 1,8 millarder kroner omsatt på hovedlisten.

RCLs resultat var i utgangspunktet godt nok, men en del av resultatet hjelpes av en del inntekter under 'other income' som markedet ikke er helt sikker på hva innebærer. Det kan bety at det underliggende resultatet ikke er så godt som først antatt.

I tillegg advarer selskapet om at den såkalte netto yielden (det vil si netto inntjening per kapasitetsenhet, sengedøgn) vil bli lavere enn tidligere signalisert.

PGS endte ned 2,5 prosent 79 kroner til etter at PGS leverte et resultat som nok engang var dårligere enn ventet.

Eltek sluttet ned er ned 5,2 prosent til 129 kroner. De to konkurrentene Power One og Peco II kom i dag med skuffende resultater. Power One skal bygge ned kapasitet, mens Peco II varsler om lavere omsetning for resten av året.

Som om ikke det var nok har det internasjonale meglerhuset UBS Warburg nedgradert anbefalingen på aksjer i leverandører til telekom-industrien. UBS tror nivået på investeringene hos teleoperatørene vil bli enda lavere i 2001 enn ventet. Meglerhuset har derfor nedgradert blant andre Cisco Systems, Nortel, Juniper, Ciena og Tellabs til hold fra kjøp. Meglerhuset erkjenner at mye dårlig nytt er diskontert i kursene, men mener investeringsnivået blir så lavt at kjøpsanbefalinger ikke kan forsvares. Cisco faller i førbørshandelen i USA.

Tomra er lite påvirket av nyheten om at den tyske regjeringen ikke sendte over lovforslaget om pant på engangsemballasje til Bundestag. Kursen steg hele fire prosent til 144 kroner på mange positive analyser i etterkant av de tros alt skuffende resultattallene for første kvartal.

Norske Skog falt 3,5 prosent til 135,5 kroner. Stadig flere av papirprodusentene er nå ut og snakker om mer nedetid i produksjonen av papir for å holde prisene oppe i den globale avmatningen.

Omsetningen og ryktemakeriet i Opticom vil ingen ende ta. Aksjen er opp og ned i takt med både plasserte og løse rykter. Kursen åpnet ned, men steg under dagen - for så å falle igjen. Aksjen endte ned to prosent på 770 kroner etter å ha vært nede i 753 kroner og oppe i 823 kroner under dagen.

Artikkelen er produsert i samarbeid med

Finanskanalen.no.