Ikke godkjent av Kredittilsynet

Får ikke sitte i styret i meglerhuset Car asa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ap-politikeren Karita Bekkemellem og den tidligere Hydro-toppen Cecilie Ditlev-Simonsen ble valgt til det meglerhuset Car asa trodde var et meget kompetent styre. Det mente ikke Kredittilsynet som nektet å godkjenne de nye styremedlemmene.

Sammen med Bekkemellem og Ditlev-Simonsen ble også Svein Vier Simensen valgt inn i det nye styret.

I et brev til styret i meglerhuset skriver Kredittilsynet at de nye styremedlemmene har «ingen eller meget begrenset erfaring knyttet til markedet for finansielle instrumenter.»

Styret har nå fått beskjed om å komplettere styret med personer med såkalt verdipapirrettslig erfaring, skriver Dagens Næringsliv.

Arbeidende styreleder og medeier Per Chr. G. Hoel sier de kommer til å anke avgjørelsen. Han sier styret var fullt ut klar over at Bekkemellem og Ditlev-Simonsen ikke hadde verdipapirrettslig erfaring.

- Men de har annen og meget viktig erfaring og kompetanse som vi ønsker å ha med i styret, sier Hoel som understreker at Svein Vier Simensen har mer enn god nok erfaring knyttet til finansielle instrumenter.

Bekkemellem understreker at hun ble spurt om å sitte i styret på grunn av hennes erfaring fra regjeringen og Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer