Ikke godkjent av Kredittilsynet

Får ikke sitte i styret i meglerhuset Car asa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap-politikeren Karita Bekkemellem og den tidligere Hydro-toppen Cecilie Ditlev-Simonsen ble valgt til det meglerhuset Car asa trodde var et meget kompetent styre. Det mente ikke Kredittilsynet som nektet å godkjenne de nye styremedlemmene.

Sammen med Bekkemellem og Ditlev-Simonsen ble også Svein Vier Simensen valgt inn i det nye styret.

I et brev til styret i meglerhuset skriver Kredittilsynet at de nye styremedlemmene har «ingen eller meget begrenset erfaring knyttet til markedet for finansielle instrumenter.»

Styret har nå fått beskjed om å komplettere styret med personer med såkalt verdipapirrettslig erfaring, skriver Dagens Næringsliv.

Arbeidende styreleder og medeier Per Chr. G. Hoel sier de kommer til å anke avgjørelsen. Han sier styret var fullt ut klar over at Bekkemellem og Ditlev-Simonsen ikke hadde verdipapirrettslig erfaring.

- Men de har annen og meget viktig erfaring og kompetanse som vi ønsker å ha med i styret, sier Hoel som understreker at Svein Vier Simensen har mer enn god nok erfaring knyttet til finansielle instrumenter.

Bekkemellem understreker at hun ble spurt om å sitte i styret på grunn av hennes erfaring fra regjeringen og Stortinget.

(NTB)

UNDERKJENT:  Karita Bekkemellem og Cecilie Ditlev-Simonsen har ikke nok erfaring til å sitte i styret i et meglerhus, mener Kredittilsynet.
UNDERKJENT: Karita Bekkemellem og Cecilie Ditlev-Simonsen har ikke nok erfaring til å sitte i styret i et meglerhus, mener Kredittilsynet. Vis mer