Ikke godkjent evakueringsplan

Sjøfartsdirektoratet forkastet evakueringsplanen for «Sleipner» i desember i fjor. Likevel fikk fergen midlertidig seilingstillatelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjøfartsdirektoratet nektet å godkjenne evakueringsprosedyrene som ble utarbeidet for hurtigbåten «Sleipner». I et brev datert 3. desember i fjor gjorde direktoratet det klart overfor rederiet Hardanger Sunnhordlandske Dampskipsselskap (HSD) at systemet ikke tilfredsstilte sikkerheten til passasjerene. Direktoratet stilte blant annet spørsmål ved om systemet var for komplisert og uhåndterlig. Flåtene var blant annet så tunge at mannskapet måtte ha en vinsj for å få fortøyd dem. Til tross for dette ble «Sleipner» og søsterskipet «Draupner» gitt midlertidig trafikksertifikat, blant annet fordi rederiet og verkstedet stod på at systemet holdt.

Det midlertidige trafikksertifikatet som ble gitt, hadde en begrensning om at fartøyene ikke kunne operere i bølgehøyder over en meter. Rederiet brøt denne grensen cirka 100 ganger i høst før «Sleipner»-ulykken skjedde.

(NTB)