Ikke gruppevoldtekt i Ålesund

Mann i 20-årene siktet. Resten sluppet fri etter voldtektsalarm i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Ålesund har siktet en mann i 20-årene for voldtekt av ei 16 år gammel jente under en fest i en leilighet natt til i dag.

Fem menn ble pågrepet tidligere i dag da voldtektsalarmen gikk. Politiet mistenkte da at flere kunne ha vært med på overgrepet mot jenta.

- Vi har nå ingen grunn til å si at flere har vært innblandet. Foreløpig ser det ut til at det er en gjerningsmann, sier politiadvokat Kjell-Sigve Haugland til Dagbladet.no.

Politiet har derfor løslatt de fire andre pågrepne fra i dag morges. Den siktede mannen i 20-årene blir sittende i arresten til i morgen. Først da vil politiet ta stilling til om de vil begjære ham varetektsfengslet.

- Først må vi jobbe videre for å få full oversikt over det som har skjedd. I morgen vil vi foreta åstedsundersøkelser og tekniske undersøkelser, samt avholde flere vitneavhør, sier han.

De fire som i dag ble sluppet har status som vitner.

- De var til stede i boligen da voldtekten skal ha skjedd. Og det var flere enn disse fire. Derfor må vi fortsette vitneavhørene i morgen, sier Haugland til Dagbladet.no.

Han vil ikke gå inn på avhørene av den siktede mannen, og hvordan han stiller seg til siktelsen.

ÅSTED: Det ble slått full voldtektsalarm etter at den 16-årige jenta hadde vært til undersøkelse ved voldtektsmottaket på Ålesund sjukehus. Her utenfor den kommunale blokka der overgrepet skal ha skjedd. Foto: ODD GRYTEBUST
ÅSTED: Det ble slått full voldtektsalarm etter at den 16-årige jenta hadde vært til undersøkelse ved voldtektsmottaket på Ålesund sjukehus. Her utenfor den kommunale blokka der overgrepet skal ha skjedd. Foto: ODD GRYTEBUST Vis mer

Jenta ble i ettermiddag skrevet ut fra Ålesund sjukehus, og er kommet hjem til sine foresatte.

- Hun har forklart seg til oss i dag, sier Haugland.

Leiligheten, som ligger i ei kommunal blokk i sentrum, er nå plombert i påvente av tekniske undersøkelser.

Ikke gruppevoldtekt i Ålesund