- Ikke hakk på Hagen

- Det er altfor lettvint av dere å fordømme Carl I. Hagen. Fortell heller hva dere selv står for i innvandringspolitikken, var budskapet fra sprinteren Fernando Ramirez til kommunalminister Odd Roger Enoksen (Sp) i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De to møttes i Gamle Oslo, den fattigste og mest innvandrertette bydelen i hovedstaden.

- Dere vet for lite om hvordan innvandrerne lever, og dere trenger å komme dere ut blant folk, sa Fernando Ramirez til Enoksen.

- Det er jeg helt enig i, svarte Enoksen som var på befaring sammen med et kobbel lokalpolitikere for å se på byfornyelsen i området.

Ramirez ville treffe ministeren for å fortelle hvordan politikerne bør oppføre seg for å få den tallrike innvandrerbefolkningen i tale. Én av ti Oslo-velgerne er fra et ikke-vestlig land, men i de siste valgene har bare 35 prosent av dem brukt stemmeretten sin. Antirasistisk Senter lanserer i dag Ramirez som frontfiguren i kampanjen «Stem og bestem», som skal få innvandrerne til å engasjere seg i lokalvalget.

Positive syn

- Partiene må bli flinkere til å fortelle oss hva de vil med innvandringspolitikken sin. Fortsatt bruker de altfor mye tid på å fordømme Fremskrittspartiet. Det hjelper ikke innvandrerne at alle de som er i mot Hagen profilerer seg ved å trekke fram alle de negative standpunktene hans. Kom heller fram med partienes positive syn, oppfordrer Ramirez.

- Det er godt sagt. Vi har altfor lenge ført debatten på Hagens premisser. Problemet er at Frp bruker så sterke virkemidler at vi setter oss i skyttergrava for å forsvare alt. Det skaper fronter som ikke alltid eksisterer, sier Enoksen som samtidig er rask til å fordømme utspillene fra Vidar Kleppe og Øystein Hedstrøm.

- Jeg blir provosert av dem som heller øl over Kleppe og sender trusselbrev til Hedstrøm. Mange av innvandrerne kommer hit fordi de har flyktet fra trusler i sitt hjemland. Derfor er det trist å se at slike metoder brukes i et demokrati, sier Ramirez som kom fra Den dominikanske republikken som 12-åring.

Tar avstand


Han understreker at han selv tar sterkt avstand fra Frp's utspill.

- Uansett hvor mange fiendtlige uttalelser de produserer, kommer vi til å bli her. Derfor må det viktigste være å finne ut hvordan vi skal leve sammen. Hvis ikke vi klarer det, får vi et delt samfunn som vi ikke klarer å samle igjen.

HJELPER POLITIKERNE: Sprinteren Fernando Ramirez traff kommunal- og regionalminister Odd Roger Enoksen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer