- Ikke håp om å finne mann fra båtforlis i live

Båten deltok i en redningsaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En norsk mann i 60-årene er antatt å ha omkommet etter at en reketråler gikk på grunn og sank utenfor Farsund i Vest-Agder fredag kveld. Tråleren var selv del av en annen redningsaksjon.

Båten ligger såppas dypt at det ikke er noe håp om å finne mannen i live, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Hans Petter Osaland, til NTB lørdag morgen.

Reketråleren gikk på et skjær og begynte å ta inn vann rett utenfor Farsund fredag kveld. To personer ble reddet fra dekk rett før båten gikk under, mens en tredje mann trolig ble med båten ned da den sank.

To fartøyer og et redningshelikopter deltok i søket etter mannen rundt midnatt, men søket ble avsluttet uten funn tidlig natt til lørdag.

Et nytt søk starter opp lørdag morgen. Båten ligger på 80 meters dyp og Osaland sier de har innkalt spesialdykkere.

Reketråleren som forliste hadde nettopp deltatt i en leteaksjon etter to tyske fiskere som var blitt meldt savnet. Leteaksjonen etter tyskerne startet like før klokken 21, etter at ei rorbu i Korshavn utenfor Lyngdal meldte fra om at hobbyfiskerne ikke var kommet tilbake som avtalt.

Etter en større leteaksjon, hvor den nå sunkne tråleren hjalp til, ble båten og tyskerne funnet i god behold av et redningshelikopter i 23-tida.

(NTB)