Havari i Finnmark

- Ikke håp om å finne overlevende

Redningsmannskapene har ikke lenger håp om å finne overlevende etter et havari søndag morgen. Én person er funnet omkommet, i tillegg til to overlevelsesdrakter.

Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Klokka 17 opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge at søket etter den siste savnede etter havariet nord av Gamvik er avsluttet som redningsaksjon.

- Værforholdene har gjort at søket har vært svært vanskelig. I tillegg til båten og den ene omkomne er det funnet en uåpnet flåtekasse og to overlevelsesdrakter. Totalbildet gjør at Hovedredningssentralen Nord-Norge ikke lengre anser det som mulig å finne den siste savnede i live, skriver Hovedredningssentralen i ei pressemelding.

Finnmark politidistrikt vil fortsette søket, nå etter antatt omkommet, med de mannskapene som allerede er på stedet så lenge det er hensiktsmessig å gjøre søndag. Politidistriktet vil vurdere om og når et søk etter antatt omkommet skal videreføres.

Søk siden søndag morgen

En bekymringsmelding førte til at Hovedredningssentralen har satt i gang en leteaksjon etter en sjark med to personer om bord utenfor Slettnes i Gamvik.

- Bekymringsmeldingen kom i 09.30-tida søndag, opplyser en pressemedarbeideren ved Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS) til Dagbladet.

Annen etterretning gjorde det klart at det var nødvendig å sette i gang en leteaksjon. Det ble sendt ut en redningsskøyte fra Mehamn og det er også et Sea King-helikopter i området.

Det er snakk om en sjark med to personer om bord.

VANSKELIGE FORHOLD: Slik er søkeforholdene for mannskapene på RS Peter Henry von Koss. Foto: Redningsselskapet
VANSKELIGE FORHOLD: Slik er søkeforholdene for mannskapene på RS Peter Henry von Koss. Foto: Redningsselskapet Vis mer

Fant båten

Klokka 13 opplyser pressekontakten i HRS Nord-Norge til Dagbladet at havaristen er funnet, men at det fortsatt foregår søk etter overlevende.

I en pressemelding skriver de at den savnede sjarken ble funnet på land klokka 11.20.

- Det er 20 knops vind fra nord og til dels tette snøbyger i området, med 3 meter brottsjø ved land. Terrenget ved land er bratt og utilgjengelig, og søkeforholdene er generelt vanskelige, står det i pressemeldinga.

En person bekreftet omkommet

I en oppdatering klokka 14 melder HRS at det værforholdene er såpass vanskelige og at det er ned mot 50 meter sikt i snøbygene.

- Dette gjør det at det ikke er mulig søke effektivt i åpen sjø, så søket går nå i hovedsak over til et strandsøk i området der havaristen og vrakgods er funnet.

Klokka 14.40 melder HRS at en person er funnet omkommet. De pårørende er varslet.

Hovedredningssentralen opplyser samtidig at båten var på vei til krabbefiske da havariet fant sted.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer