Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Ikke helt feil dag å reise til Sverige på kjenner jeg..»

Finansministeren hiver seg inn i OL-krigen mot Sverige.

«IKKE HELT FEIL DAG Å REISE TIL SVERIGE PÅ KJENNER JEG..»: Finansminister Siv Jensen (Frp) er i Stockholm i dag. Dette la hun ut før avreise i dag tidlig. Foto: Privat
«IKKE HELT FEIL DAG Å REISE TIL SVERIGE PÅ KJENNER JEG..»: Finansminister Siv Jensen (Frp) er i Stockholm i dag. Dette la hun ut før avreise i dag tidlig. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En åpenbart morgenblid finansminister Siv Jensen fronter sin egen Facebook-side i dag bak Dagbladets blågule førsteside med svenskekongen, Bjørgen og Bjørndalen: «Tjenare, Sverige: Vi har ni gull, hur många har ni?»
 
Og med egen kommentar: «Ikke helt feil dag å reise til Sverige på kjenner jeg..»
 
Altså: finansministeren bruker en rolig OL-feriedag til harryhandel ?
 
Ikke akkurat: «Finansminister Siv Jensen drar til Stockholm for blant annet å møte finansmarkedsminister Peter Norman og holde et foredrag for Sveriges Finansanalytikers Förening», står det i statsrådens offisielle kalender for torsdag 20. februar.
 
- Vennskapelig mobbing Siv Jensen fisker opp mobilen og bekrefter leende at hun er på plass i Stockholm med Dagbladet i bunken av sakspapirer.
 
- Og den forsida skal du slå i bordet, midt i løvens hule, omringet av misunnelige svensker?

- Jeg har den i alle fall på lur, så får vi se hvordan dagen utvikler seg. Den vennskapelige mobbingen mellom nordmenn og svensker er bare moro. Idrett på dette nivået er jo egnet til sånne konfrontasjoner. Og så går det jo ikke bare en vei. Husk at det er jo ikke bare er Petter Northug som har herjet med svenskene etter jubeldager. De har Zlatan - og takk til begge for at de byr på seg selv, sier Jensen.

Det er uklart om den svenske velkomstkomiteen har fått med seg finansministerens stikk ennå, men det har mange av hennes følgere på Facebook. Bare to timer etter at hun la ut bildet har 4000 personer trykket «liker», bildet er delt over hundre ganger og nærmere 200 har kommentert. De alle fleste støtter Jensens kamp, mens andre synes det er litt barnslig. Til og med svenskene fant stuntet hennes humoristisk.

- Välkommen Siv! Och grattis till gulden! skriver en svensk Jensen-patriot.
 
Fortrengt stafetten - Hvor mye OL har du fått sett selv?
 
- Altfor lite. Jeg har ikke ferie og har litt arbeid å gjøre. Men jeg fikk med Bjørndalens første gull og seieren på skiskytterstafetten.
 
- Hva skal vi si om langrennsstafettene?
 
- Huff, jeg så begge. Det har jeg fortrengt helt. Men ok, en kort innrømmelse: når det først gikk som det gikk med våre, skal jeg innrømme at det  ar hyggelig med svenskene.
 
- Gleder eller gruer du deg til tremila og femmila nå til helga?
 
- Jeg er veldig spent. Uansett hvordan det går, så skal jeg følge Paralympics etterpå, sier finansminsteren.
 
- Har du prøvd skiene selv i vinter?
 
- Jada, i romjula og flere småturer etterpå.
 
Rømmer hjem til Norge - Hva skal du lære svenskene om økonomi i dag ?
 
- Jeg skal ikke belære dem, men de har bedt om å få høre mye om pensjonsfondet (les: oljefondet). Ellers er vi jo i den velsignede situasjon at vi er to land som gjør det godt. Så det blir nok mest å oppdatere hverandre på status.
 
- Med dagens OL-bagasje må du vel være forberedt på å bli mobbet på byen på Stockholm i kveld?
 
- Jo, takk. Jeg reiser hjem! 

DAGBLADET I DAG: Dette pryder forsiden av Dagbladet i dag 20. februar 2014. Faksimile: Dagbladet.
DAGBLADET I DAG: Dette pryder forsiden av Dagbladet i dag 20. februar 2014. Faksimile: Dagbladet. Vis mer
Hele Norges coronakart