Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke helt i havn

En hjemvendt fange, et merkelig søskenpar og en mystisk frisør vekker nysgjerrigheten i Michael Winterbottoms film av fjoråret. Men det tar lang tid før han leverer varene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«I Want You» er på alle måter en mørk film, der vi følger straffedømte Martins (Allessandro Nivola) tilbakekomst til småbyen etter ni år bak murene. Han er fortsatt besatt av sin tidligere og langt yngre kjæreste Helen (Rachel Weisz), en frisør som holder all verden på en armlengdes avstand. Inn i dramaet vikles søskenparet Honda (Luka Petrusic) og Smokey (Labina Mitevska) - sistnevnte en temmelig utsvevende nattklubbsanger, den første en umælende gutt som gjør lydopptak av folks intime liv.

Det er et snodig persongalleri som vekker interesse med alle sine hemmeligheter, presentert i duse, ganske lekre bilder av et fascinerende kystmiljø. Winterbottom legger ut en rekke tråder, små hint om hver enkelts liv og om bakgrunnen for tragedien som førte Martin i fengsel. Han nøster dem imidlertid ikke skikkelig opp. Ingen av karakterene kommer oss særlig tettere på livet etter halvannen time med denne noe ustrukturerte historien. Det ødelegger dessverre for en ellers severdig film.