Ikke helt ulikt folk flest

13 prosent av norske menn har kjøpt sex.

NESTLEDER: Nestleder av Stortingets transportkomité Bård Andre Hoksrud ble avslørt som horekunde av TV 2. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
NESTLEDER: Nestleder av Stortingets transportkomité Bård Andre Hoksrud ble avslørt som horekunde av TV 2. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble Frp's stortingsrepresentant Bård Hoksrud avslørt av TV 2 som horekunde.

Med skjult kamera ble han filmet da han kom ut fra et bordell i Riga.

13 prosent har kjøpt sex En undersøkelse sexolog Bente Træen har vært med på, viser at bordellbesøk ikke er helt uvanlig blant norske menn. I undersøkelsen svarer 13 prosent av norske menn at de har betalt for sex en eller flere ganger i løpet av livet.

- Det er ikke einstøinger og raringer som kjøper sex av prostituerte. Det er helt vanlige middelklassemenn med bil, familie og en god jobb, sier Træen til Dagbladet.

- Sexkunder kan jo være svenskekongen, som vi nå har sett. Det er alt fra kong Salomo til Jørgen hattemaker, og alt imellom, vi ser også at kvinner kjøper sex. Sexmarkedet er sammensatt, sier Lennard Lock, leder av rådgivningstjensten for menn som kjøper sex, KAST (kjøp av seksuelle tjenester).

Lock er ikke videre begeistret for TV 2s reportasje om Hoksruds sexkjøp i Riga. 

Tenker på familien - At en toppolitiker bryter norsk lov, skal selvsagt fram i dagen, men jeg har betenkeligheter med presentasjonen. TV 2 forfølger Hoksrud, snakker med den prostituerte og spør hvor mye han betalte, og om de hadde sex. Det eneste som vi mangler å vite, er hva slags sex han kjøpte, sier Lennard Lock.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer