- Ikke hjemmel for beslag

Høyesterettsadvokat John Christian Elden er kritisk til at politiet stopper de unge Ferrari-kjørerne. - Jeg kan ikke forstå at politiet har hjemmel til å beslaglegge bilene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den kjente høyesterettsadvokaten representerer både Speen Yar Kahn og Imran Shauka.

- Ifølge mine klienter blir de gang på gang stoppet og trakassert av politiet, uten at det synes å være noen grunn for det, sier John Christian Elden.

- Jeg synes det er uheldig dersom politiet begynner å lede Oslo politidistrikt etter Fantomets lov. Fantomet sier at han er hard mot de harde. Men tegneseriefiguren «Fantomet» er ikke alltid like opptatt av om domstolene kan kontrollere om anklagene virkelig stemmer, sier Elden.

- Fortsatt bør det være slik at politiet får bevise at personer bryter loven, før de legger dem for hat.

- Lørdag ble en av Ferrariene beslaglagt av politiet. Var det grunnlag for beslaget?

- Jeg ble kontaktet av min klient og tok umiddelbart kontakt med politiet. Etter kort tid fikk jeg bekreftet fra politiet i Oslo at de likevel ikke hadde hjemmel for å beslaglegge bilen. Dette er en form for cowboymentalitet vi ikke er tjent med i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer