Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke hold hverandre i hendene! Dette er et muslimsk område!

«Muslim patrol» dømt for vold og trusler mot lokalbefolkning i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jordan Horner (19), Ricardo MacFarlane (26) og en 23 år gammel mann er dømt til henholdsvis 17 måneder, 12 måneder og seks måneder i fengsel, etter at de innrømmet å ha truet og plaget en rekke personer i London, melder blant annet The Guardian.

De tre mener de utgjør gruppa «Muslim patrol». Horner, som ble dømt som hovedmannen, og som nå kaller seg Jamal Uddin, har tidligere sagt at han jobber for å innføre sharialovgiving i Storbritannia, ifølge avisa.

Mennene bidro til politiets bevisinnsamling ved å publisere en video på Youtube, der de stoppet flere passerende menn og ba dem slutte å drikke alkohol i nærheten av en moské. Du kan se videoen øverst i denne saken.

- Muslimsk område! De plaget også par som holdt hverandre i hendene da de gikk gjennom området Bethnal Green i London. Horner og 23-åringen, som ikke navngis av britiske aviser av juridiske årsaker, opp ved siden av et par. Horner ropte:

- Ikke hold hverandre i hendene! Dette er et muslimsk område!

Paret skal ha trodd det hele var en spøk. Men de to mennene repeterte kravet helt til paret slapp hverandre. Da de gjenopptok håndholdingen noen minutter senere, dukket de to mennene opp igjen og sperret veien til de to slapp hverandre igjen.

- Kan kle meg som jeg vil En uke senere stoppet de to et annet par, Clare Coyle og Robert Gray, som gikk på gata i området Stepney. 23-åringen beskyldte Coyle for å «kle seg uanstendig i et muslimsk område» og at hun ville straffes med «hellfire» (om han mente dette i billedlig forstand eller om det er snakk om sykdommen helvetsild er uklart, men førstnevnte er vel en rimelig tolkning). Horner filmet episoden og kalte Coyle «slag». Hun svarte:

- Dette er Storbritannia, jeg kan kle meg som jeg vil.

Horner og MacFarlane ble også dømt for å ha fysisk angrepet en gruppe menn som drakk alkohol på gata i Shoreditch-området. De sa da at de var der for å «innføre sharialovgivning» i «Allahs land» og ropte «drep de ikke troende».

I dommen skriver dommer Rebecca Poulet ifølge The Guardian blant annet at Islam er en fredelig religion, men at gruppas oppførsel dessverre var alt annet enn fredelig.

Angrer Lisa Wilson, Horners advokat, sier klienten angrer.

- Han erkjenner at forholdene er alvorlige og at han fortjener fengselsstraff, sier Wilson ifølge Daily Mail.

Hun opplyser at klienten tidligere er dømt for tre ulike forhold i 2010 og at han har hatt narkotikaproblemer tidligere, men at livet hans forandret seg etter at han «fant religionen».

- Han har en kone og to små barn. Han har vært en ung mann som har vært umoden og lett å lede. Nå ønsker han å skaffe seg en jobb innen detaljhandelen, sier hun.