- Ikke hold i rykter om krigsforbrytelser

Førstekrigsadvokat konkluderer med at norske soldater ikke har begått krigsforbrytelser i Afghanistan.

IKKE KRIGSFORBRYTELSER:  Førstekrigsadvokat Gunnar Johnsen har konkludert med at det ikke er hold i ryktene om hat norske soldater har begått krigsforbrytelser
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
IKKE KRIGSFORBRYTELSER: Førstekrigsadvokat Gunnar Johnsen har konkludert med at det ikke er hold i ryktene om hat norske soldater har begått krigsforbrytelser Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Førstekrigsadvokat Gunnar Johnsen har foreløpig konkludert med at det ikke er hold i ryktene om at norske soldater har begått krigsforbrytelser i Afghanistan.

Onsdag fikk Krigsadvokaten i Nord-Norge rapporten fra Militærpolitiet som har ettergått påstandene om mulige norske krigsforbrytelser som har versert i et halvt års tid.

- Min foreløpige konklusjon er at ingenting tyder på at det er begått straffbare eller refsbare handlinger, sier førstekrigsadvokat Gunnar Johnsen til ABC Nyheter.

Han skal nå studere underlagsmaterialet nærmere før en endelig konklusjon trekkes, men understreker at det foreløpig ikke ser ut til at militære eller borgerlige straffebestemmelser er brutt.

(NTB)