Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke hørt et pip fra Unge Høyre og FpU

AUF-leder Eskil Pedersen etterlyser mer guts fra ungdommen.

- IKKE TØFFE NOK: AUF-leder Eskil Pedersen mener de blåblå ungdomslederne er for lite kritiske til sine egne i regjering når ungdomspartiene ikke får gjennomslag i regjering. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- IKKE TØFFE NOK: AUF-leder Eskil Pedersen mener de blåblå ungdomslederne er for lite kritiske til sine egne i regjering når ungdomspartiene ikke får gjennomslag i regjering. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AUF-leder Eskil Pedersen mener Unge Høyre og FpU ikke våger å være tøffe mot sine moderpartier. Nå har Unge Høyre og FpU blitt servile ungdomspartier, hevder han.

- Unge Høyre og FpU har gått på nederlag etter nederlag i regjeringen. De har tapt saken om valgfritt sidemål, karakterer i barneskolen og egenkapitalkravet ved kjøp av bolig. De har fått redusert kravet om valgfritt sidemål til å det som står i regjeringsplattformen at det skal bli «et spennende fag», sier Pedersen og legger til:

- Alt er blitt lagt i en skuff av regjeringen uten at vi har hørt så mye som et pip fra ungdomspartiene om det.

- Gjør ikke jobben sin AUF-lederen mener det er en tradisjon i norsk politikk at ungdomspartiene skal være ungdommens talerør.

- Som ungdomspartier bør de være kritiske. Unge Høyre og FpU gjør ikke jobben sin som ungdomspartier. Når de er så servile blir det jo ikke noe gøy for oss heller, sier Pedersen, smiler og legger til:

- Det er bra med litt temperatur i norsk ungdomspolitikk, også!

- AUF var bedre AUF-lederen går langt i å mene at AUF gjorde en bedre jobb i å tale ungdommens sak under den rødgrønne regjeringen

- Vi var selvsagt fornøyd med den forrige regjeringen, men vi sa fra da vi var uenige. I 2005 tok AUF-lederen til ordet for at vi ikke ville møte opp på noen skoledebatter om ikke gratis skolebøker kom på plass. Den saken vant vi, forteller Pedersen.

- AUF er bitre Unges Høyre leder, Paul Joakim Sandøy, lar seg ikke plukke på nesa av AUF-lederen.

- AUF fremstår som bitre fordi de ikke lenger er landets største ungdomsparti, og fordi elevene ikke ønsker deres skolepolitikk. Dersom de vil overbevise Ap om at Høyres skolepolitikk er best, er det ingenting som vil glede meg mer.

- AUF ER BITRE: Leder Unge Høyre Paul Joakim Sandøy lar seg ikke plukke på nesa av AUF's kritikk. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
- AUF ER BITRE: Leder Unge Høyre Paul Joakim Sandøy lar seg ikke plukke på nesa av AUF's kritikk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Sandøy mener AUF-lederen tar styggelig feil om hva ungdomspartiet til Høye har fått gjennomslag for så langt.

- Vi har fått gjennomslag for lærervurdering, at mobberen skal bytteskole, fritt skolevalg, jobbskattefradrag, grønn skattekommisjon og mer frihandel i regjeringserklæringen. For å nevne noe. Det er mer enn AUF fikk til på åtte år i en flertallsregjering. Hva skjedde med oljeboring i Lofoten, lovfestet rett til læreplass, gratis skolemelk, leksefri skole og gratis klamydiatest? De ble nedstemt, sier Sandøy.

- Grunn til misunnelse Også FpU-leder Himanshu Gulati tar kritikken fra AUF med knusende ro.

- Vi er storfornøyde med denne regjeringen. På under tre måneder er arveavgiften fjernet, inntektsskatten for vanlige folk redusert, en rekke forbud fjernet og BSU-grensen økt. Alt dette er gjort på under tre måneder, mens de rødgrønne i åtte år økte skatter og avgifter og innførte flere forbud. Eskil Pedersen har all grunn til å være misunnelig på de blå ungdomspartienes gjennomslag, sier han.

- MISUNNELIGE: Leder av Fremskrittspartiets ungdomsorganisasjon, Himanshu Gulati, mener AUF er misunnlige.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
- MISUNNELIGE: Leder av Fremskrittspartiets ungdomsorganisasjon, Himanshu Gulati, mener AUF er misunnlige. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer