Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke hørt et pip

Folk i Risvollan borettslag var ikke varslet om legionella-smittefaren i bydelen i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no måtte i dag varsle skremte beboere i Risvollan borettslag. En og en halv time etter pressekonferansen i dag var ingen av beboerne vi snakket med varslet om legionellasmitten og at det kan være farlig å dusje. Både via telefon og via Dagbladets reportasjeteam på stedet har vi snakket med flere beboere. Ingen var varslet.

- Å, sier du det, det har ikke jeg hørt noe om, sier Robert Hansen som bor i Risvollan borettslag.

- Jeg tenkte jeg skulle dusje i kveld, men nå skal jeg ikke det, sier Bjørn Arneberg. Han takker for at Dagbladet.no ringte han.

- Det var jo litt rart at vi ikke har fått beskjed om dette, var det noe mer de advarte mot, spør Arneberg, som nå skal sette seg ned å se på lokal-TV for å få med seg hva som har skjedd.

Lokal-TV sender informasjon om saken i hele ettermiddag. Enkelte beboere melder at lokalradioen falt ut under kommunens pressekonferanse og at de derfor ikke fikk informasjon.

- Ingen informasjon

Både apotek, tannklinikk og en rekke andre næringsdrivende holder hus i de to nederste etasjene i ei høyblokk i Risvollan borettslag - borettslaget hvor det i dag ble slått alarm om legionella-smittefare.

De ansatte ved Risvollan apotek hadde ikke hørt et ord om legionella-advarselen, da Dagbladet.no snakket med dem etter klokka 16 i dag.

- Vi har ikke hørt et pip. Vi har heller ikke fått noe annen informasjon om dette, forteller en overrasket daglig leder, Anne Marie Tidemann, til Dagbladet.no.

- Dette går ikke an. Vi burde vært varslet, hvis de har holdt pressekonferanse om saken. Vi bruker dusjene og varmtvann her i høyblokka vi og, sier Tidemann.