FÅR HOLDE ÅPENT: Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo var blant hotellene som sannsynligvis måtte stenges som følge av den varslede streiken - som det nå altså ikke blir noe av. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
FÅR HOLDE ÅPENT: Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo var blant hotellene som sannsynligvis måtte stenges som følge av den varslede streiken - som det nå altså ikke blir noe av. Foto: Håkon Eikesdal / DagbladetVis mer

Ikke hotell- og restaurantstreik likevel

Partene er blitt enige etter ny mekling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det blir like ikke hotell- og restauranstreik som ventet, melder NRK.

- Vi har nå kommet fram til et forslag som er anbefalt av begge parter, sier mekler Elisabeth Stenwig til statskanalen.

Hun forklarer at partene ble innkalt til ny mekling i dag, etter at forhandlingene kollapset onsdag.

Skulle trappes opp Faren var overhengende for at mer enn 2600 ansatte ved 69 hoteller over hele landet ville bli tatt ut i streik fra mandag. Streiken skulle trappes ytterligere opp fra tirsdag.

Det var onsdag ledelsen for en rekke av landets profilerte hotell, som Grand Hotel og Oslo Plaza, sto fram i media og fortalte at de ville måtte holde stengt til uka, og dermed ville ramme f.eks. 17. mai-avviklingen. Nå viser det seg at partene likevel er kommet til enighet.

Det er Fellesforbundet og NHO Reiseliv som er hovedmotpartene i forhandlingene for bransjen. Førstnevnte arbeidstakerorganisasjon var slett ikke fornøyd med arbeidsgiversidas tilbud om et tillegg til alle på 2 kr/t.

- Veldig fornøyd Fellesforbundets forbundssekretær Clas Delp sier til NRK at NHOs forslag er forbedret på to områder - arbeidstakerorganisasjonen har fått «mer forpliktende utredning om lokale forhandlinger i avtaleperioden», samt «et bedre resultat». Han sier forbundet har oppnådd generell lønnsøkning for alle medlemmene.

- Vi i forhandlingsdelegasjonen er veldig fornøyd, konstaterer han.

Den varslede streiken har allerede fått betydelige følger. Den profilerte konferansen Oslo Freedom Forum meldte i går at de hadde avlyst på grunn av streiken. Konferansen skulle ha prominente gjester som den styrtrike og omstridte russiske forretningsmannen Mikhail Khodorkovskij og Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales.