Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke i banken

Om du har 10 000, 50 000 eller 100 000 vil det ikke lønne seg å sette pengene i bankene. Det er tryggere å plassere pengene i banken enn å ha de under madrassen, men noen stor investering er det ikke, sier Trygve Hegnar, redaktør og investor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Avhengig av formuesskatt og inflasjon kan du faktisk ende opp med null avkastning om du har penger i banken. Selv om du klarer å oppnå bankens sparerente på opptil fire prosent, blir det heller ikke mye penger av det, sier Hegnar.

Kapitalredaktøren fraråder aksjefond, men mener at de store gevinstene er å finne på aksjemarkedet.

- Det er først når du tør ta litt risiko at du kan få gevinst på pengene dine. Følg med på markedet. Sats på selskaper som har hatt en verdiøkning på aksjene i løpet av de siste årene. Det er stor sjanse for at aksjene fortsatt vil gå opp i verdi i etablerte, lønnsomme selskaper, så sats på disse, sier Hegnar.

Selv om Hegnar oppfordrer til å ta sjanser, har han ingen tro på å plassere penger i nyetablerte firmaer.

- Satser du pengene dine på nye og ukjente firmaer, er det femti prosent sjanse for tap. Du kan like gjerne spille Lotto som å satse pengene dine på nye firmaer, sier Hegnar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media