Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke i krig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I et intervju med Nationen i går kom forsvarsminister Kristin Krohn Devold med noen underlige uttalelser om Norges forhold til krigen i Irak. Utgangspunktet var at SV og Norges Fredsråd har kritisert Norge for å forsyne en av de stridende parter, USA, med etterretningsinformasjon i en krig Norge ikke støtter. Krohn Devold gir inntrykk av at Norge likevel støtter USA, «vi er fortsatt medlemmer i samme allianse,» sier hun. Ja visst, Norge har ikke meldt seg ut av NATO, men alliansen er delt i synet på krigen. Det er ikke NATO som fører krig, det er USA og Storbritannia. Og regjeringens sjef, statsminister Bondevik, har klart og tydelig sagt at Norge ikke vil være med og støtte en krig som ikke har hjemmel i Sikkerhetsrådet. Det bør også landets forsvarsminister ha hørt.
  • Krohn Devolds USA-begeistring har gitt seg mange merkelige utslag. Nå bør hun ta sin stilling som Norges forsvarsminister på alvor. Hun styrer ikke et departement hvis fremste oppgave er å støtte USA i ett og alt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling