Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke i nærheten av enighet

Trine Skei Grande (V) varsler lange forhandlingsdager på Stortinget.

-STOR AVSTAND: Venstre og KrF har forhandlet med regjeringspartiene i snart to uker uten å bli enige. Her er Venstre-leder Trine Skei Grande fotografert i forbindelse med gårsdagens forhandlinger. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet 
Bildetekst:
Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
-STOR AVSTAND: Venstre og KrF har forhandlet med regjeringspartiene i snart to uker uten å bli enige. Her er Venstre-leder Trine Skei Grande fotografert i forbindelse med gårsdagens forhandlinger. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Bildetekst: Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Venstre-leder Trine Skei Grande ankom dagens forhandlingsmøte på Stortinget, ble hun spurt om partene nå i det minste var i nærheten av å komme til enighet:

- Nei, vi har mange dagers jobb foran oss, lød svaret til det oppmøtte pressekorpset.

- Det er fortsatt mye arbeid igjen, men det går riktige veien, sa Høyres parlamentariske leder, Trond Hellland.

- Håper er at vi får en løsning de neste dagene, sa KrF-leder Knut Arild Hareide.

På spørsmål om han er optimistisk i forkant av dagens møte, svarte han:

- Ja, vi er jo her fordi vi har tro på en løsning.

Han svarte likevel avvisende på om partene hadde kommet betydelig nærere hverandre, og han vil fortsatt ikke utelukke brudd med regjeringen.

- Som jeg sa i går, avstanden er fortsatt stor, sa han.

Og selv om regjeringspartiene har lagt mer penger på bordet de siste dagene, er altså Venstre og KrF fremdeles langt fra fornøyd:

- Den summen som ligger på bordet er ikke på det nivået KrF og Venstre mener det bør være, sa Hareide før han gikk inn i møtet.

Fortsatt langt fram Regjeringspartiene Høyre og Frp og støttepartiene Venstre og KrF, har forhandlet om budsjett siden tirsdag 4. november - og har for lengst sprengt finanskomiteen interne frist.

Etter en knapp uke uten framgang ble forhandlingene løftet opp til parlamentarisk leder-nivå - og for sentrumspartiene betød det at partilederne Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande tok plass ved forhandlingsbordet i statssrådssalen på Stortinget.

Det skal ha løsnet litt på den fastlåste stemingen, men avstanden er fortsatt svært stor. Det ble gjentatt også etter gårsdagens møte, da partene besluttet å møtes igjen for et lengre arbeidsmøte i dag.

- Fortsatt er det stor avstand, men vi er villige til å samtale og være konstruktive. Jeg ser fram til morgendagen, men vi trenger betydelig tid for å komme gjennom den helheten som vi nå ser, sa KrF-leder Knut Arild Hareide, som understreket at KrF fortsatt var villige til å få til en løsning.

Men på spørsmål om det fortsatt var fare for brudd, svarte han:

- Det er alltid fare for det, når vi sier at det er krevende forhandlinger og stor avstand. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media