Jonas-drapet

- Ikke i stand til å drepe

En venn av den siktede 28-åringen forteller at det er uforståelig for ham at kompisen er siktet for drapet på Jonas Aarseth Henriksen.

SPERRET AV: Politiet sperret av et stort område ved funnstedet i Ådal i Ringerike. Jonas Aarseth Henriksen ble funnet i en bil i grøfta. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SPERRET AV: Politiet sperret av et stort område ved funnstedet i Ådal i Ringerike. Jonas Aarseth Henriksen ble funnet i en bil i grøfta. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag i forrige uke ble en 28 år gammel mann pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Jonas Aarseth Henriksen (30).

Henriksen ble funnet død i en bil utenfor ei hytte i Ringerike 17. august.

Den siktede er kjent for politiet fra tidligere, og domfelt en rekke ganger. 16. mai i år - bare tre måneder før Jonas ble drept - ble mannen dømt for å ha slått en politibetjent i kjeven. Overfor to andre politibetjenter skal han ha uttrykt at han skulle «ta dem og ungene deres».

I løpet av etterforskningen har politiet vært svært tilbakeholdne med å kommentere framdriften og detaljer i saken.

- Det er ulike opplysninger som har framkommet gjennom etterforskningen som gjør at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for drap, sier politiadvokat Tine Henriksen.

Fredag ble mannen varetektsfengslet i fire uker. Kjennelsen er unntatt offentlighet og pressen får dermed ikke innsyn i begrunnelsen for å fengsle ham.

I sjokk

Politiadvokaten har ikke ønsket å si noe om relasjonen mellom avdøde og siktede, eller om 28-åringen har noen relasjon til hendelser, blant annet hærverk og brannstiftelser, som Jonas snakket om at han ble utsatt for før drapet.

Dagbladet har snakket med en venn av den siktede mannen, som er sjokkert over at kompisen er pågrepet. Han kjenner ikke til at vennen har noen relasjon til Jonas.

28-åringen er bosatt på Rena, mens Jonas var fra Hønefoss og bosatt i Tønsberg.

- Jeg synes dette er veldig rart, sier kompisen.

RANSAKER: Politiet i Innlandet har ressurser på stedet der den siktede i Jonas-drapet ble pågrepet. Reporter: Jørn Normann Pedersen. Reporter: Maja Walberg Klev/Dagbladet TV Vis mer

Han trodde nesten ikke på det, da han først fikk høre at det var 28-åringen som var pågrepet.

- Han er ikke en fyr som er i stand til å drepe, sier vennen.

En god venn av drepte Henriksen stiller seg også uforstående til den siktede mannen og en eventuell relasjon mellom ham og 30-åringen.

- Verken jeg eller andre jeg har snakket med i omgangskretsen vet noe om hvem den siktede er, eller hvordan han og Jonas eventuelt kjente hverandre, sier mannen til Dagbladet.

DREPT: 30 år gamle Jonas Aarseth Henriksen ble funnet skutt ved ei hytte i Ådal i Ringerike i midten av august. Foto: Privat
DREPT: 30 år gamle Jonas Aarseth Henriksen ble funnet skutt ved ei hytte i Ådal i Ringerike i midten av august. Foto: Privat Vis mer

Vil ikke snakke

Tingretten har fengslet den siktede mannen i fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav to uker i full isolasjon. Han nekter straffskyld.

- Vår klient håper at politiet nå fokuserer på en bred etterforskning av saken slik at de kan finne fram til den eller de som står bak handlingene i denne tragiske saken, har forsvarerne Thomas Randby og Ellen Tvedten Jorem uttalt i en pressemelding.

Mannen ønsker ikke å stille i avhør. Ifølge forsvarerne har han ikke tillit til politiet.

Politiadvokat Henriksen vil ikke kommentere hvor lenge de har fattet interesse for den nå siktede mannen, utover at han ikke har vært inne til avhør som vitne i saken. Pågripelsen av ham fant sted som en planlagt aksjon.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer