AKSJONERTE: 
Politiet gikk tidlig i morges til aksjon mot den psykiatriske pasienten (62) som drepte politibetjent Olav Kildal i går ettermiddag. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
AKSJONERTE: Politiet gikk tidlig i morges til aksjon mot den psykiatriske pasienten (62) som drepte politibetjent Olav Kildal i går ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Ikke i stand til å gjennomføre avhør

Det er en grunn til at 62-åringen skulle legges inn på psykiatrisk sykehus, sier drapssiktedes advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
MO I RANA (Dagbladet): Den 62 år gamle mannen som er siktet for forsettlig drap på politioverbetjent Olav Kildal (58), skulle etter planen avhøres i kveld.

Det blir det foreløpig ingenting av, bekrefter mannens forsvarer Finn Ove Smith overfor Dagbladet.

- Han er ikke i stand til å la seg avhøre. Det er en grunn til at mannen skulle transporteres til psykiatrisk sykehus, sier advokat Finn Ove Smith, som forsvarer 62-åringen.

Det som skulle være et rutinemessig transportoppdrag av en psykiatrisk pasient i Mo i Rana, endte i går med drap. Da Olav Kildal og politistudenten ble de møtt med en mann med kniv. Med flere knivstikk drepte han Kildal.

- Jeg har snakket med min klient, men straffskyld etter siktelsen om forsettlig drap eller hendelsen har foreløpig ikke vært noe tema. Men jeg har ingen grunn til å si noe om at dette er forårsaket av noen andre, sier Smith.

Det er oppnevnt en psykiater som skal undersøke 62-åringens tilregnelighet. Drapet skjedde i 17-tida i går. Først i 06-tida i morges ble mannen pågrepet. Etter dette har han sittet i politiarresten, nå er han i en varetektscelle i Bodø fengsel. Politiet vurderer å framstille mannen for varetektsfensgling på lørdag.

- Jeg mener han ikke bør varetektsfengsles slik situasjonen er nå. Jeg mener han bør innlegges på sykehus, sier advokaten.

Han sier at han vet ikke om hans klient husker noe fra hendelsen eller hvordan han har oppfattet det som skjedde.

Dagbladet kommer med mer.

DREPT I TJENESTEN: Olav Kildal (58).

Foto: PRIVAT / Scanpix
DREPT I TJENESTEN: Olav Kildal (58). Foto: PRIVAT / Scanpix Vis mer