- Ikke i tråd med anbefalingene

Statssekretær Kristin Ravnanger mener at tenåringen bør få beholde lønna si.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sosialkontoret tok lønna til 15-åring

(Dagbladet.no) Et sosialkontor i Hedmark har kuttet ned på utbetalingene til en enslig mor fordi tenåringssønnen hennes har fått sommerjobb. For fire år siden sendte departementet ut et rundskriv om hvordan slike tilfeller skal håndteres, og statssekretær Kristin Ravnanger i Arbeids- og sosialdepartementet mener at sosialkontoret ikke skal frata gutten pengene han får fra sommerjobben.

- Dette er ikke i tråd med det som anbefales i rundskrivet. Det er urimelig at tenåringens inntekt skal gå til fratrekk, sier statssekretæren.

Ravnanger understreker at det er sosialtjenesten som skal gjøre de individuelle vurderingene for familiene som søker om hjelp.

- Det er kommunens ansvar å vurdere hvert enkelt tilfelle. Men det er klart uriktig og urimelig at det et barn må tjene, fører til lavere sosialhjelp.

- Hva bør kommunen gjøre med saken?

- Familien har mulighet til å klage til fylkesmannen, men kommunen har også anledning til å se på saken på nytt, sier Ravnanger.

Hun vil nå be fylkesmennene i de forskjellige fylkene om å se på praksisen i hver enkelt kommune for å få en oversikt over omfanget.