Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke i vår gård

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Alle vil ha bedre behandlingstilbud for rusmisbrukere, bare ikke i sin egen nærhet. Metadontilbudet i Oslo ble forsinket i måneder og år fordi Oslo kommune måtte slåss med gårdeiere og velforeninger for å få lokaler. I dag dør narkomane av overdoser mens de står i kø for å få metadonbehandling. Enkelte av dødsfallene kunne kanskje vært unngått dersom metadontilbudet var blitt raskere etablert.
  • Nå er det Homansbyen Vel som misliker at Oslo kommune har kjøpt en villa i området som skal bli hybler for tidligere rusmisbrukere, stort sett metadonbrukere. Velforeningen argumenterer med at hybelutleie er næringsvirksomhet, og velformann Nils Christian Tømmeraas antar ifølge Aftenposten at også Kristelig Gymnasium vil reagere på å få tidligere misbrukere som naboer. Det kan vi ikke tro. En skole som bekjenner seg til den kristne nestekjærlighet må da ønske eks-misbrukerne velkommen.