Ikke identifisert: - Mistenkelig

Politiet med ny status om Hagen-etterforskningen.

«HETTEMANNEN»: Politiet har publisert til sammen fem videoklipp av vitnet de etterlyste onsdag 1. juli. De sier nå at det er mistenkelig at han ikke har meldt seg. Video: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har tidligere etterlyst «hettemannen», som er fanget på overvåkningskameraer på forsvinningsdagen.

Mannen beveger seg fra parkeringshuset ved Lørenskog ishall og går i retning av Sloraveien 4, hvor Anne-Elisabeth Hagen forsvant 31. oktober 2018.

Videoopptakene av «hettemannen» inngår i et massivt videomateriale, som teller nesten 6000 timer, og ble innhentet i en tidlig fase av etterforskningen.

Han går i det som kan se ut som en tynn boblejakke eller en skalljakke, er iført hansker og går med hette. Det kan også se ut som om ansiktet hans er tildekket.

BEVEGELSENE: Dette er ruta politet mener «hettemannen» skal ha gått 31. oktober 2018. Video: Politet / Google Maps Vis mer

Mannen er fortsatt ikke identifisert, opplyser politiet.

- Det er utført flere etterforskingsskritt for å identifisere ham, blant annet er det gjennomført rekonstruksjoner for å avdekke mannens høyde. Resultatet av undersøkelsene knyttet til mannens høyde er ikke klare. Selv om det kan være naturlige årsaker til at mannen ikke har meldt seg, finner politiet det mistenkelig at han ikke har tatt kontakt, sier politiinspektør Agnes Beate Hemiø i en pressemelding.

Undersøkt 122 steder

Politiet har kartlagt 122 ulike lokasjoner både i Norge og i andre land i jakten på Anne-Elisabeth Hagen.

Stedene har blitt vurdert og prioritert med tanke på sannsynlighet for at Anne-Elisabeth Hagen kan befinne seg der. Politiet har på ulike måter undersøkt en rekke av disse stedene.

- Politiets hovedmål er fortsatt å finne ut hva som har hendt med Anne-Elisabeth Hagen, og hvem som er ansvarlig for hennes forsvinning. Saken er høyt prioritert i Øst politidistrikt, og vi har fortsatt betydelig bistand fra Kripos og andre særorgan. Mellom 30 og 40 personer jobber med saken per dags dato, sier politiinspektøren.

Det var 31. oktober 2018 at Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Sloraveien på Lørenskog. Ektemannen Tom Hagen (70) er siktet for drap eller medvirkning til drap.

I tillegg er en 32 år gammel mann, kalt «kryptomannen» bortføringssiktet, samt at politiet har siktet en slektning av Tom Hagen for vitnepåvirkning.

ETTERLYST: Politiet ønsker å komme i kontakt med denne mannen i forbindelse med Lørenskog-saken. Video: Politiet Vis mer

Fått hjelp internasjonalt

Politiet opplyser at forsvinningssaken siden 31. oktober 2018 og fram til i dag har kostet 26,1 millioner kroner i merutgifter. Cirka 7,1 millioner kroner er utgiftsført i 2020.

Hagen-familien står fast på at Anne-Elisabeth er kidnappet og har gått hardt ut mot politiets etterforskning.

- Saken etterforskes fortsatt bredt, og det pågår et stort antall hypoteseuavhengige etterforskingsskritt. Drapshypotesen fremstår fortsatt som den mest sannsynlige, men hypotesen om kidnapping er ikke utelukket og det jobbes fortsatt aktivt med denne, sier Hemiø.

Hun understreker at politiets hovedprioritet hele tida har vært å finne Anne-Elisabeth Hagen, finne ut hva som har skjedd med henne og - om mulig - stille gjerningspersoner til ansvar.

- Å finne fornærmede vil gi viktige svar for familien, og vil også kunne bidra til å bringe etterforskningen fremover. Politiet har derfor brukt store ressurser på å søke etter henne. Vi har i etterforskningen rådført oss med internasjonal spisskompetanse på søk etter fornærmede i kriminalsaker.

BISTANDSADVOKAT: Ståle Kihle representerer Hagens tre voksne barn. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
BISTANDSADVOKAT: Ståle Kihle representerer Hagens tre voksne barn. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

- Helt utenkelig

Bistandsadvokat Ståle Kihle, som representerer Hagens tre voksne barn, sier at de fastholder at Anne-Elisabeth er kidnappet.

- Det har vi holdt fast på hele veien og det har ikke skjedd noe som har gjort dem mindre sikre på det, sier Kihle.

- De kjenner faren sin, og mener det er usannsynlig at han står bak et sånt type rigg som det her må være, med mange medvirkere. Det framstår som helt utenkelig.

Personer tett på Tom Hagen har gjentatte ganger uttalt at milliardæren ikke er en person som har lett for å stole på andre.

Kihle understreker at Hagen ikke har lett for å knytte til seg løse kontakter. Derfor mener de det framstår som usannsynlig at han står bak forsvinningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer