VIL FORHINDRE MOBBING: Under en en kampanjetale uttalte Melania Trump at hun blant annet vil jobbe mye med å forhindre mobbing på sosiale medier. Mange reagerer på dette ettersom ektemannen Donald gang på gang fremstår som et netttroll på Twitter. Video: CNN Vis mer

Kampen om Det hvite hus

Ikke igjen! Denne gangen skal Melania Trump ha plagiert Donalds ekskone

Melania Trump i hardt vær igjen. I sin hittil siste tale skal hun ha plagiert Donald Trumps ekskone. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag holdt Melania Trump, Donald Trumps bedre halvdel (den tredje av dem i rekken, forøvrig) sin første tale siden hun talte til det republikanske landsmøtet.

Fra talerstolen i Pennsylvania snakket hun om sin bakgrunn som slovensk innvandrer til USA, sin modellkarriere i Milano og Paris og om familielivet og ekteskapet med den republikanske presidentkandidaten Donald Trump.

Hun ble kjapt hånet for å bruke mesteparten av tiden på å angripe Twitter-troll, ettersom mange mener hun selv er gift med et, og søkelyset var definitivt på fru Trump ettersom dette var første gang hun talte siden plagiatskandalen ved republikanernes landsmøte tidligere i år.

Der kom det etterhvert på det rene at deler av hennes tale var ren kopi, stjålet fra en tale ingen ringere enn Michelle Obama hadde levert.

Og - utrolig nok - beskyldes Melania Trump for å ha stjålet fra andre også under gårsdagens tale. Denne gang er det Marla Maples, Donald Trumps kone nummer to, hun skal ha plagiert fra, ifølge The Washington Post.

Sjekk likheten

Det var da hun snakket om sin oppvekst i Slovenia at Melania Trump sa følgende:

- Det var en nydelig barndom. Mine foreldre var fantastiske. Selvfølgelig visste vi om dette utrolige stedet kalt Amerika. Amerika betydde at hvis du kunne drømme det, så kunne du bli det, sa hun.

Setningen er påfallende lik et utsagn fra et intervju med Marla Maples fra 2011.

- Selv om jeg var fra en liten by med 500 innbyggere lærte jeg å danse, spille klarinett, trompet og alle sportene en guttejente i sørstatene kunne spille. Jeg trodde at dersom du kunne drømme det, så kunne du bli det, skriver avisa The Independent.

Ingen kommentar foreløpig

Da Melania Trump ble avslørt for fusk under sin første tale tok taleskriveren hennes, Meredith McIver, på seg skylda. Foreløpig har ingen i Trump-leiren kommentert påstandene om enda et tilfelle av plagiatvirksomhet fra kvinnen som kan bli USAs neste førstedame, så fremt en tidligere førstedame ikke setter kjepper i hjulene.

Det er en halv uke igjen av den amerikanske valgkampen, og i etterkant av epost-saken mot Hillary Clinton har valgvindene snudd. Donald Trump har momentum, og valgdagen kan neppe komme fort nok for demokratenes kandidat.

På Realclearpolitics sammenstilling av meningsmålingene er Hillary Clinton nå bare 1,9 prosentpoeng foran Trump.