Eirik Jensen om kommisjonen

- Ikke imponert

Eirik Jensen er ikke imponert over konklusjonen til kommisjonen som har gransket Eirik Jensen-saken.

- UINTERESSANT: Eirik Jensen mener konklusjonen til kommisjonen som har gransket Eirik Jensen-saken er uinteressant. - De burde sett på hele saken, sier Jensen. Foto: Gunnar Hultgreen / DAGBLADET
- UINTERESSANT: Eirik Jensen mener konklusjonen til kommisjonen som har gransket Eirik Jensen-saken er uinteressant. - De burde sett på hele saken, sier Jensen. Foto: Gunnar Hultgreen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Utvalget som på oppdrag av politidirektør Benedicte Bjørnland har evaluert Eirik Jensen-saken, kommer med knallhard kritikk mot Oslo-politiet. Utvalget fastslår at Eirik Jensens sjefer i Oslo-politiet ikke gjorde jobben sin.

I rapporten konkluderer utvalget at det de beskriver som Eirik Jensens regelbrudd i praksis ble godtatt internt i Oslo-politiet.

«Lukket øynene»

Utvalgslederen, advokat Ingeborg Moen Bogerud sier at flere i politiet lukket øynene, og at varsler ble oversett, og derved i praksis godtatt.

- Den grunnleggende svikten besto i at bekymringsmeldinger over et langt tidsrom ikke ble forsvarlig håndtert av ansvarlig ledelse i Oslo politidistrikt, sa Ingeborg Moen Bogerud evalueringen ble lagt fram.

- De burde sett på hva politiet i Asker og Bærum brukte av ulovlig metoder og provokasjon for å ta meg, sier Jensen.

- Men det var ikke kommisjonens mandat?

- Jeg oppfatter det som en jakt på skjeletter i skapet. Det er uinteressant, jeg har aldri hatt sans for en slik skjelettjakt, sier Jensen.

- Dersom evalueringsrapporten skulle hatt noen verdi, burde de sett på det som er viktig i saken mot meg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer