Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke inhabil

Innrømmet private møter, men ikke juridisk inhabil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «Ikke inhabil». Det er Justisdepartementets lovavdeling sin konklusjon etter å ha sett på relasjonene mellom Ramin-Osmundsen og nyutnevnt barneombud Ida Hjort Kraby.

- Jeg er glad for at Justisdepartementets lovavdeling nå har bekreftet at jeg ikke var inhabil i forbindelse med tilsettingen av Ida Kraby, sier Manuela Ramin-Osmundsen i en pressemelding.

Les lovavdelingens vurdering her (PDF)

Ifølge Justisdepartementets lovavdeling er det bare nært vennskap som kan føre til inhabilitet i saker som dette, jamfør forvaltningslovens paragraf 6.

Verken BLD eller Justisdepartementet vil foreløpig gi en offisiell bekreftelse på opplysningene i Lovavdelingens konklusjon. Men det blir trolig gitt en redegjørelse om saken i løpet av kvelden, får NTB opplyst.

Statsminister Jens Stoltenberg og ledelsen i Arbeiderpartiet satt i ettermiddag i møte på Statsministerens kontor for å diskutere situasjonen rundt barne- og likestillingsministeren.

Tidligere i dag holdt Aps stortingsgruppe gruppemøte, men spørsmål om Ramin-Osmundsens habilitet var ikke tema der, skriver NTB.

• LES OGSÅ: «På kanten av stupet» - Marie Simonsen kommenterer

LOVER REDEGJØRELSE: Ramin-Osmundsen ville ikke kommentere barneombud-saken da hun møtte i Stortinget for å svare i spørretimen i dag. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
LOVER REDEGJØRELSE: Ramin-Osmundsen ville ikke kommentere barneombud-saken da hun møtte i Stortinget for å svare i spørretimen i dag. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix Vis mer

Hagen vil ha svar fra Jens

Carl I. Hagen, som sitter i Kontroll- og konstitusjonskomiteen, antyder at også statsminister Jens Stoltenberg bør klargjøre hvilken rolle hans stab har hatt i saken.

- Hvordan kunne ansettelsen foregå på denne måten uten at Statsministerens kontor visste om det? Jeg skjønner det ikke, sa Hagen i en debatt på P4s Sytten Tretti.

KrFs May-Helen Molvær Grimstad på sin side bruker ordene heksejakt og forhåndsprosedyrer, og mener de andre opposisjonspolitikerne har gått for langt i sin kritikk på dette stadiet.

- Det kan være ting vi ikke vet om saken ennå, her kan det være informasjon som er taushetsbelagt og så videre. Men brevet fra stortinget hadde jo ikke engang blitt sendt før folk begynte å kreve hennes avgang, sa hun på Dagsnytt Atten.

- Hva skal vi med en kontrollkomité om vi ikke kan vente på et svar?

Innrømmet nye møter

Manuela Ramin-Osmundsen har i løpet av de siste to dagene opplyst om at hun ved en rekke tilfeller har truffet det nyutnevnte barneombudet Ida Hjort Kraby i private sammenhenger.

image: - Ikke inhabil

Senest i dag ble et nytt brev kjent, der hun orienterte om flere møter i privat regi, deribalnt en 17-maifeiring, en fødselsdagfeiring, og et møte i Paris.

Ramin-Osmundsen forventes å komme med en fullstendig redegjørelse i saken i kveld eller i morgen.

Dagbladet.no kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media