Ikke invitert: Erna Solberg

2000 gjester fra den politiske verden er invitert til Margaret Thatchers begravelse. Men ikke lederen for toryenes søsterparti i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Mandag denne uka var Erna Solberg i London på «statsministerskole» hos David Cameron. Men i går, dagen før begravelsen til Margaret Thatcher, dro Solberg hjem. 2000 gjester fra verdenspolitikken er invitert, men ikke lederen for toryenes søsterparti i Norge.

- Hadde vært hyggelig - Det hadde vært hyggelig og en stor opplevelse, men det er også en utfordring å bruke tid på bare å være til stede, sier Erna Solberg til Dagbladet.

Så er heller ikke Solberg Thatchers aller største fan.

- Som person var hun formidabel, ikke minst var hun en hun en banebrytende kvinne. Den politiske situasjonen som var i hennes tid, var spisset, med økonomiske nedgangstider og streiker som varte i det uendelige. Samtidig var det mangler i hennes politikk når det gjelder skole, utdanning og arbeidsliv og sosiale forskjeller. Der har vi en bedre politikk, sier Solberg.

Heller ikke Jens Stoltenberg deltar i begravelsen, opplyser statsministerens kontor. Ambassadør Kim Traavik skal representere Norge.

Kjendis-tungt I tillegg til Thatchers barn, barnebarn og øvrige familie, er dronningen og prins Philip, tidligere britiske statsministere, britiske politikere, amerikanske politikere, inkludert  Hillary Clinton, Newth Gingrich, Dick Cheney og Henry Kissinger, på gjestelista. I tillegg kommer en rekke europeiske statsministere og tidligere statsministere, og kjendiser som Dame Vera Lynn, Elaine Page, Joan Collins, Sir David Attenborough og internett-oppfinner Sir Tim Berners-Lee.

Se detaljert tidsplan og hele gjestelista hos Mirror Online.

Se grafikk over arrangementet hos BBC News.

MØTTE CAMERON: Høyre-leder Erna Solberg møtte Storbritannias statsminister David Cameron mandag. De drakk kaffe under maleriet av Margaret Thatcher, i Thatcher-rommet. Foto: Keith Hammett/ Dagbladet.
MØTTE CAMERON: Høyre-leder Erna Solberg møtte Storbritannias statsminister David Cameron mandag. De drakk kaffe under maleriet av Margaret Thatcher, i Thatcher-rommet. Foto: Keith Hammett/ Dagbladet. Vis mer