Ikke invitert på middag

Robert Mugabe og Mahmoud Ahmadinejad ikke på gjestelista til middagen ved FN-konferansen i Roma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Zimbabwes og Irans presidenter er ikke invitert til middagen tirsdag for statsoverhoder som deltar ved FN-konferansen om matvarer i Roma.

Zimbabwes president Robert Mugabe deltar på konferansen bare fordi EUs reiseforbud for ham ikke gjelder på FN-konferanser, og hans iranske kollega Mahmoud Ahmadinejad gjorde seg enda mer upopulær enn før da han igjen fornærmet Israel kvelden før avreisen til Roma.

Ingen av dem står på gjestelista for den offisielle middagen som statsminister Silvio Berlusconi og FNs generalsekretær Ban Ki-moon er verter for.

Vestlige ministre gjorde det klart at Mugabe selv er ansvarlig for matkrisen og sulten som rammer millioner av zimbabwere i et land der økonomien har brutt sammen.

- Vi vil ikke tillate at millioner av mennesker som ikke lenger har råd til et måltid mat, skal holdes som gisler av Mugabe, sier den nederlandske utviklingsministeren Bert Koenders.

Hans britiske kollega Douglas Alexander sier at 4 millioner zimbabwere nå er avhengig av matvarehjelp på grunn av Mugabes politikk.

Ahmadinejad på sin side sa før avreisen på sin første reise som president til Europa at Israel snart vil forsvinne fra kartet, og at USAs «djevelske makt» snart blir ødelagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer