Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke invitert

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2003 vedtok EU å invitere dissidenter fra Cuba til medlemslandenes nasjonalfeiringer, som en støttemarkering overfor dem som arbeider mot Fidel Castros regime. Norge syntes det var en god idé. Et år seinere gikk EU bort fra denne praksisen, for å gjenopprette den diplomatiske kontakten med Cuba. Norge syntes det også var en god idé. Dermed får ingen kubanske dissidenter være med på årets 17. mai-feiring ved ambassaden i Havana. Høyre har ved flere anledninger brukt dette som bevis for at den rødgrønne regjeringen, med Gerd-Liv Valla i kulissene, skjønnmaler situasjonen på Cuba. Mens Unge Høyres leder Torbjørn Røe Isaksen på helgens landsmøte hevdet at utenriksministeren er «feig».

Vi synes regjeringens avgjørelse i dette tilfellet er nokså uproblematisk. Røe Isaksen fremmet imidlertid et godt forslag samtidig: Han mener UD hvert år bør invitere opposisjonelle grupper over hele verden til vår frihetsdag. Det ville være noe annet enn en isolert symbolsk markering, og kunne være noe å tenke på. Noe bevis på en slagkraftig utenrikspolitisk linje i Nye Høyre, kvalifiserer det vel neppe til å være.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling