-Ikke jobbplanlegging

-Det kan godt være at politisk ungdomsarbeid gir gode jobbmuligheter, men det er ikke grunnen til at ungdom engasjerer seg i politikk. Det hevder de tre SU-jentene Kari Anne Moe, Ingrid Fiskaa og Veslemøy Lode. De bruker fritida på SU fordi de brenner for noe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen av jentene er over 25 år, men har allerede brukt mange år av sitt liv på politikk. Det meste av fritida går med på møter, aksjoner, og sosiale aktiviteter med politisk likesinnede. Den fritida er godt utnyttede timer, for de fleste politisk aktive ungdommer blir siden attraktive på arbeidsmarkedet.

-Av og til kan det være lett å glemme hvorfor jeg engasjerte meg i Sosialistisk Ungdom. Alt arbeid i en politisk ungdomsorganisasjon handler ikke bare om saker og politikk. Det er mye organisering og slit også, sier leder i SU, Kari Anne Moe.
Hun kan forstå at hun nok kan være attraktiv på arbeidsmarkedet på grunn av erfaringen hun får som leder i en politisk organisasjon, men mener det ikke er grunnen til at hun meldte seg inn i SU.

-Jeg meldte meg inn i SU fordi jeg vil gjøre noe med det jeg mener er galt i Norge og i verden. Jeg ville kjempe for det jeg tror på, sier Kari Anne.
Kari Anne Moe er 22 år og ble for kort tid siden valgt til leder i SU, hvor hun har vært medlem siden hun var 15 år. Hun og de andre på kontoret i loftslokalene i Storgata forbereder sommerleir i Kragerø.

-Vi må organisere alt fra mat til politiske seminarer, sier sommerleirgeneral Veslemøy Lode (22).

I år er det blant annet politiske verksteder om miljøkamp, feminisme og internasjonal solidaritet som står på programmet, i tillegg til kurs i salsa, magedans og kroppsmaling.
-I tillegg til at det er veldig gøy, er dette også veldig lærerikt, sier organisasjonssekretæren Ingrid Fiskaa. Hva hun og de to andre jentene vil jobbe med når de blir eldre, vet de ikke.

-Men det må bli et yrke hvor jeg får utløp for engasjementet mitt, sier Kari Anne Moe.

<B>IDEALISTER:</B> På et varmt loft i Storgata i Oslo holder sju unge SU-ere på å forberede sommerleir. De siste årene har leder Kari Anne Moe (t.v.) og organisjonssekretær Ingrid Fiskaa brukt det meste av fritida si på politisk arbeid.