Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke jøde, hvis mulig

Jobbannonse på nett i 35 minutter skaper ny turbulens i Frankrike.

 BETENT I FRANKRIKE:  Her ordfører Nir Barkat (til venstre) og politisjef Moshe Edry i Jerusalem foran det jødiske supermarkedet Hyper Cacher i Paris der fire mennesker ble drept i et terrorangrep 21. januar. Nå har en jobbannonse etter en grafisk designer skapt mer antisemittisk turbulens i Frankrike. Foto: Eric Feferberg, AFP/NTB Scanpix.
BETENT I FRANKRIKE: Her ordfører Nir Barkat (til venstre) og politisjef Moshe Edry i Jerusalem foran det jødiske supermarkedet Hyper Cacher i Paris der fire mennesker ble drept i et terrorangrep 21. januar. Nå har en jobbannonse etter en grafisk designer skapt mer antisemittisk turbulens i Frankrike. Foto: Eric Feferberg, AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En jobbannonse under rubrikken «Grafisk designer søkes» har fyrt opp ytterligere under en betent rasismedebatt i Frankrike.

I annonseteksten mandag på et arbeidsliv-nettsted for grafisk bransje hadde Paris-firmaet NSL Studios et jobbtilbud til en grafiker som «ikke er jøde, hvis mulig».

Diskriminering etter rase og religion er forbudt i Frankrike, og firmaets første forklaring på annonseteksten bidro ikke til å dempe oppmerksomheten rundt «ønskedesigneren».

- Ikke religion i det hele tatt
Ifølge BBC presiserte studioet overfor et nyhetsnettsted at det helst ikke ville ha en ny medarbeider som har noen kulturelle eller religiøse behov i det hele tatt.

Det ville være uheldig i travle perioder med lange arbeidsdager.

Da fulgte ledelsen i NSL Studios opp med en ny forklaring på Twitter: noen hadde hacket seg inn og forandret annonseteksten for å skade firmaet.

35 minutter
Annonsen ble trukket etter blant annet varsel fra SOS Racisme om rettslige skritt. Og på sin hjemmeside har den grafiske arbeidsgiveren lagt ut en uttalelse der de tar sterk avstand fra den antisemittiske teksten i annonse.

Samtidig ber de statsadvokaten i Paris granske og vurdere om det er jobb-nettstedet eller andre som har ansvaret for innholdet. 

Samtidig beklager nettstedet Graphic-Jobs.com at annonseteksten passerte internkontrollen og lå ute i 35 minutter før alarmen gikk. Nå har nettstedet engasjert en advokat for å vurdere rettslige skritt fra deres side.