Ikke Josephines spor

I går ble det oppdaget spor i snøen på Blåfjellet, men politiet har i dag funnet ut at det ikke er sporene til savnede Josephine Grubben (18).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag har 106 mennesker lett etter Josephine, uten å finne noen spor etter henne. Politiet har også etterforsket saken, og rekonstruert en fjelltur med 18-åringens venninner. Alt har vært like resultatløst i den forstand at Josephine fortsatt er sporløst borte.

- Det var ikke hennes spor som hadde blitt observert på Blåfjell. Sporet er derfor sjekket ut av saken, sier lennsmannsførstebetjent ved Stranda og Norddal lensmannskontor, Johan Arnt Overøye, til Dagbladet.no.

Politiet har fått inn en del tips, men etter det Overøye kjenner til, er det ingen av disse som gjør at politiet har kommet nærmere en løsning av saken.

- Saken har fortsatt samme status. I morgen fortsetter letingen etter Josephine, sier Overøye.

Tror på ulykke

I dag ble tre venninner av den savnede jenta fløyet med helikopter inn i leteområdet i nærheten av Storsæterfossen. De pekte ut steder hvor Josephine har sagt hun ønsker å gå tur, melder NTB.

- Rekonstruksjonen har styrket teorien om at hun gikk en tur mot fossen, sier lensmannsførstebetjenten.

De tre venninnene kjente nederlandske Josephine gjennom et internasjonalt utvekslingsprogram. De jobbet også på samme hotell, om lag tre kilometer i luftlinje fra Storsæterfossen.

Etterforsket

I går ettermiddag kom Kripos for å bistå i arbeidet. Parallelt med leteaksjonen har politiet etterforsket, avhørt og systematisert all informasjon om Josephine?

- Kripos har bistått med koordinering og deltatt i etterretningsarbeidet, sier Overøye.

Selv om det ikke foreligger noe som tyder på at noe kriminelt har skjedd, sørger politiet for å sikre elektroniske spor.

RESULTATLØS LETING: 106 personer, deriblant fjellklatrere, deltok under dagens leteaksjon.