Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke juleamnesti til kirkeasylanter i år

- Kirkerommet skal ikke brukes til kirkeasyl, sier justisminister Anders Anundsen (Frp).

IKKE JULEFRI: Asylsøkere i kirkeasyl kan i år ikke gå ut i jula uten å risikere å bil pågrepet og utsendt. Det gjør justisminsiter Anders Anundsen klart. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
IKKE JULEFRI: Asylsøkere i kirkeasyl kan i år ikke gå ut i jula uten å risikere å bil pågrepet og utsendt. Det gjør justisminsiter Anders Anundsen klart. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen vil ikke gi juleamnesti til kirkeasylanter i år. De siste årene har det vært vanlig at de som sitter i kirkeasyl har fått mulighet til å gå ut i julen.

- I fjor ba vi politiet om ikke å pågripe personer som hadde tatt tilhold i kirker til tross for at de hadde oversittet utreisefristen. Det vil vi ikke gjøre i år, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) til avisa Dagen.

Mot kirkeasyl - Regjeringen mener at kirkerommet ikke skal brukes til det som mange kaller kirkeasyl. Vi mener også at man skal innrette seg etter lovlig fattede vedtak, sier Anundsen.

Fire asylanter En undersøkelse Dagen har gjort, viser at det for tiden er minst fire kirkeasylanter i norske gudshus.

Et russisk søskenpar har siden våren 2009 sittet i Pinsekirken i Stokmarknes i Nordland. I tillegg har en kvinne og et barn fra Russland oppholdt seg i en kirke i Bergen siden august 2014. (NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media