Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke kamera i alle bokser

Fotoboksene er i ni av ti tilfeller uten kamera. Normalt har vegkontoret er kamera pr tiende fotoboks. Men du skal aldri vite når boksene har kamera. Nå kommer ny elektronisk overvåkning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste fotoboksene langs veiene er bare skremsel - for de mangler kamera. Vegvesenet flytter kamera fra boks til boks, slik at du aldri skal vite hvor det blinker når du kjører for fort. Nå skal man teste ut elektronisk utstyr der man ikke bruker bilder - men resultatene legges over elektronisk. Da blir det ikke nødvendig å skifte film for i fotobokser i Oslotunnelene må man skifte film mange ganger i løpet av et døgn.

Kameraene registrere bilen hastighet, tidspunkt og det er et bilde av bilen forfra der man kan se føreren. Eventuell passasjer blir sladdet - slik at man tilfredsstiller personvernet.

Blir du fotografert får du forelegg eller innkalling til lokale politikammer som kan vise deg bildebeviset. Mange bilførere har spurt om kopi av bildet - men det vil aldri politiet utlevere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media