Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke kast pinne til hunden, advarer britisk veterinærorganisasjon

Foreslår å heller bruke frisbee eller ball.

FARLIG?  Det mener britiske veterinærer. Foto: EPA / NTB Scanpix
FARLIG? Det mener britiske veterinærer. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ti centimenter lang pinne ble sittende fast i halsen til collien Maya tidligere i uka. Eieren forteller til the Herald hun ble bekymret da hunden verken ville spise eller drikke, og kjeven etter hvert hovnet opp. Maya måtte gå gjennom en fire timer lang operasjon.

Maya er frisk og fin igjen, men etter episoden gikk Grace Webster, president i British Veterinary Association i Skottland ut i The Times og advarte hundeeiere mot denne hittil antatt uskyldige aktiviteten.

- Å kaste pinne til hunden din kan være farlig og føre til forferdelige skader som kan være fælt både for deg og hunden din. Det kan føre til skader i munnen eller på tunga, eller som i dette tilfellet, sitte fast i halsen.

- Selv når det første såret er behandlet, kan fliser ha satt seg fast, noe som kan gjøre at hunden trenger operasjoner i etterkant, sier hun. 

Sean Wensley i den engelske avdelingen av organisasjonen, sa veterinærer i hele landet var klar over de «alvorlige, potensielt livstruende skadene» hunder kunne få av å fange pinner, ifølge The Guardian.

Han legger til at fenomenet er forsket på ved Royal Veterinary College, og anbefaler istedet baller, gummipinner eller frisbeer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media