Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke kikk på mobiltelefonen når du er ute og går

Isen har skapt hodebry for Oslo-politiet.

KNUST BILRUTE: I Sofies gate i Oslo sentrum knuste en isklump frontruta på en personbil. Foto: Christian Stubberud
KNUST BILRUTE: I Sofies gate i Oslo sentrum knuste en isklump frontruta på en personbil. Foto: Christian Stubberud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I løpet av ettermiddagen har det vært flere isfall fra tak i Oslo sentrum. En isklump traff blant annet en kvinne i hodet i ettermiddag.

- Det var en kvinne i slutten av 20-åra som ble truffet i Storgata. Hun ble kjørt til legevakta for sjekk, men det gikk heldigvis bra, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Svend Martin Ege.

Knust bilrute Isen har også ført til materielle skader i dag. Både i Sofies gate og i Wessels gate i Oslo sentrum har det falt ned isklumper som har ført til skader på biler. I Sofies gate dundret en isklump gjennom frontruta på en personbil.

- Vi får inn en del henvendelser på istapper, de henvendelsene vi får er der det er fare for at biler eller mennesker kan bli skadd. Det raser ned fra tak overalt, sier Ege.

Det er gårdeiernes ansvar å sikre og varsle om istapper. Politiet har vært ute i dag og satt opp sperringer i rasutsatte området. Samtidig har det dukket opp en rekke varselskilt fra bymiljøetaten og gårdeiere i Oslo de siste dagene.

- Det er nok det plutselige mildværet som har ført til de hyppige isfallene i dag. Gårdeiere må passe på og tak må ryddes, sier han.

- Kikk opp! Nå gjelder det altså å se opp dersom du er ute i hovedstatens gater. Politiet har også hatt utfordringer med at biler har stått parkert på rasutsatte områder. Flere biler har i dag blitt fjernet for at rasstedene kan sikres.

- Folk må følge de anvisningene som står. Det samme gjelder for sjåfører, som også har et ansvar for hvor de parkerer, sier han.

- Er du ute og går, er tipset mitt og ikke kikke på mobiltelefonen. Kikk litt opp og vær fornuftig, anmoder operasjonslederen.

ISFALL: Det har i løpet av dagen falt is fra flere tak og bygårder i Oslo. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
ISFALL: Det har i løpet av dagen falt is fra flere tak og bygårder i Oslo. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!