- Ikke kikk på mobiltelefonen når du er ute og går

Isen har skapt hodebry for Oslo-politiet.

KNUST BILRUTE: I Sofies gate i Oslo sentrum knuste en isklump frontruta på en personbil. Foto: Christian Stubberud
KNUST BILRUTE: I Sofies gate i Oslo sentrum knuste en isklump frontruta på en personbil. Foto: Christian Stubberud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I løpet av ettermiddagen har det vært flere isfall fra tak i Oslo sentrum. En isklump traff blant annet en kvinne i hodet i ettermiddag.

- Det var en kvinne i slutten av 20-åra som ble truffet i Storgata. Hun ble kjørt til legevakta for sjekk, men det gikk heldigvis bra, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Svend Martin Ege.

Knust bilrute Isen har også ført til materielle skader i dag. Både i Sofies gate og i Wessels gate i Oslo sentrum har det falt ned isklumper som har ført til skader på biler. I Sofies gate dundret en isklump gjennom frontruta på en personbil.

- Vi får inn en del henvendelser på istapper, de henvendelsene vi får er der det er fare for at biler eller mennesker kan bli skadd. Det raser ned fra tak overalt, sier Ege.

Det er gårdeiernes ansvar å sikre og varsle om istapper. Politiet har vært ute i dag og satt opp sperringer i rasutsatte området. Samtidig har det dukket opp en rekke varselskilt fra bymiljøetaten og gårdeiere i Oslo de siste dagene.

- Det er nok det plutselige mildværet som har ført til de hyppige isfallene i dag. Gårdeiere må passe på og tak må ryddes, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer