Drapet i Molde:

Ikke kjent med konflikt

Drapssiktet eksmann sitter i avhør i dag, har ennå ikke svart på skyldspørsmålet.

TALSPERSON: Politiinspektør Yngve Skovly er poliets talsperson i drapssaken. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er fremdeles uklart hva som ligger bak drapet på en småbarnsmor i Molde natt til onsdag. Mandag sitter kvinnens eksmann i nye avhør, men snart ei uke etter drapet har han ennå ikke svart på hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet.

- Det er ennå bare innledende avhør. Så får vi se når avhørene kommer fram til forholdene i siktelsen, forteller den siktede mannens forsvarer Roy Peder Kulblik til Dagbladet.

Politiinspektør Yngve Skovly i Møre og Romsdal politidistrikt forklarer at avhørene med mannen i 20-åra foregår med tolk.

- Det tar mye lengre tid med tolk, forteller han.

ETTERFORSKNING: Politiets tekniker ved drapsåstedet på Fuglset tidlig onsdag morgen. Foto: Kjell Langmyren / NTB
ETTERFORSKNING: Politiets tekniker ved drapsåstedet på Fuglset tidlig onsdag morgen. Foto: Kjell Langmyren / NTB Vis mer

To adresser

Politiet fikk klokka 01.44 natt til onsdag en nødmelding og rykket ut til en bolig på Fuglset i Molde. Der fant de en mann i slutten av tenåra livstruende skadd. Den siktede mannen ble pågrepet på stedet.

Bare ett minutt seinere kom en ny nødmelding fra en adresse i nærheten av den første. Der fant politiet småbarnsmoren drept.

Eksmannen, som også er far til deres felles lille barn, fikk onsdag ettermiddag utvidet siktelsen fra grov kroppsskade til også å gjelde forsettlig drap. Han ble før helga varetektsfengslet for fire uker.

Ikke besøksforbud

Skovly opplyser at mye av etterforskningen konsentrerer seg om å få klarlagt motivet. Paret gikk fra hverandre «for noe tid siden».

- Har de tidligere ektefellene ligget i konflikt etter bruddet?

- Ikke som politiet er blitt gjort kjent med tidligere. Det har for eksempel ikke vært noe besøksforbud. Men dette vil selvfølgelig være et tema i den videre etterforskningen, forteller politiinspektøren.

FORSVARER: Roy Peder Kulblik forsvarer den siktede mannen, og bistår ham i dag i avhør. Foto: Advokatfirmaet Øverbø Gjørtz
FORSVARER: Roy Peder Kulblik forsvarer den siktede mannen, og bistår ham i dag i avhør. Foto: Advokatfirmaet Øverbø Gjørtz Vis mer

Adressen der kvinnen i 20-åra ble funnet drept, var tidligere parets felles adresse. Boligen der mannen ble pågrepet, har han ingen tilknytning til, opplyser Skovly.

- Men han bodde i samme område, forteller han.

I slekt

Den unge mannen som ble funnet skadd på adressen, ligger nå på St. Olavs hospital i Trondheim.

- Avdøde har slektsrelasjon til fornærmede og hans familie, opplyser politiinspektøren, men avkrefter at den drepte kvinnen og den skadde mannen er i nærmeste familie med hverandre.

Skovly legger til at det har vist seg å være en utfordring for politiet å få familieforholdene på det rene. De har heller ikke formelt fått varslet kvinnens pårørende i utlandet om dødsfallet.

- Dette går via vår utenriksstasjon i landet. De pårørende skal være underrettet av andre i Norge, men vi må få det bekreftet selv, sier han.

Barnet avhørt

Politiet er nå ferdige med åstedsundersøkelsene og har avhørt en rekke vitner.

- Vi har blant annet gjennomført tilrettelagt avhør med mindreårige, forteller Skovly, og sikter blant annet til parets felles lille barn.

I helga gikk politiet ut og ba om at folk som sitter på videofiler fra det aktuelle området i det aktuelle tidsrommet, deler dem med politiet. Flere har etterkommet oppfordringen.

- Vi skal begynne å se på det nå, forteller politiinspektøren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer