Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke kjent skyldig

27.juni 2 003 publiserte Dagbladet.no en ntb-artikkel under tittelen 'To kjent skyldig i å ha lest hemmelig Kværner-mail'. Denne artikkelen inneholdt flere feil som ntb seinere rettet opp. Feilene ble ikke rettet opp på Dagbladet.no -- noe redaksjonen beklager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen omtalte to menn som mottok en feilsendt e-post fra Sundal Collier til Kværner sommeren 2 000. Slik fikk mennene innsyn i et strategidokument i forbindelse med Kjell Inge Røkkes oppkjøp av Kværner.

Begge mennene endte opp som tiltalte i Gulating Lagmannsrett. Etter saken der ble spørsmålet om lovanvendelse behandlet i Høyesterett. Det medfører ikke riktighet at Høyesterett seinere har kjent disse mennene skyldig i saken.

Høyesterett opphevet imidlertid frifinnelsen etter tiltalepunktet om at de to på en urimelig måte skaffet seg bedriftshemmeligheter. Det er nå opp til påtalemyndighetene å avgjøre om dette punktet skal opp til ny behandling i lagmannsretten.

De to mennene ble i Gulating lagmannsrett frikjent etter tiltalepunktet om forsøk på utpressing. Siden dette punktet ikke ble behandlet i Høyesterett, er den delen av dommen rettskraftig.